Pharrell Williams şi Al Gore anunţă a doua serie de concerte Live Earth, care va avea loc pe 18 iunie

Muzicianul Pharrell Williams şi politicianul Al Gore vor organiza, pe 18 iunie, a doua ediţie a seriei de concerte Live Earth, pentru a creşte gradul de conştientizare a schimbărilor climatice, la opt ani de la prima iniţiativă de acest fel.

111 afișări
Imaginea articolului Pharrell Williams şi Al Gore anunţă a doua serie de concerte Live Earth, care va avea loc pe 18 iunie

Pharrell Williams (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Concertele celei de-a doua ediţii Live Earth vor avea loc pe 18 iunie, la Paris, New York şi în oraşe din Brazilia, Africa de Sud, China şi Australia. La eveniment vor participa peste o sută de trupe şi artişti, o formaţie urmând să susţină un concert în Antarctica, dar niciun nume nu a fost anunţat oficial deocamdată, informează bbc.com.

Anunţul privind organizarea evenimentului a fost făcut de Al Gore la Forumul Economic Mondial care are loc la Davos, în Elveţia, între 21 şi 24 ianuarie, iar viziunea sa pentru Live Earth este de a avea "un miliard de voci cu un singur mesaj, de a cere acţiune în ceea ce priveşte schimbările climatice".

Fostul vicepreşedinte american doreşte să crească presiunea asupra liderilor mondiali pentru a adopta un nou acord global privind climatul, în cadrul discuţiilor care vor avea loc pe această temă în decembrie, la Paris, la o întrunire a ONU.

Producătorul de televiziune Kevin Wall, prezent şi el la Davos, a anunţat că doreşte ca spectacolele să ajungă la un public de două miliarde de telespectatori, prin intermediul a 193 de posturi TV.

Pharell Williams va fi directorul de creaţie al Live Earth 2015, dar nu va concerta la acest eveniment. "Nu vom avea doar nişte artişti concertând pe scene, vom avea, la propriu, toată umanitatea armonizată", a spus Williams.

Deşi au avut succes privind creşterea gradului de conştientizare a schimbărilor climatice, concertele din 2007 au fost criticate de activiştii din domeniu, care au caracterizat drept o ipocrizie faptul că artiştii zburau în jurul lumii pentru a promova scăderea emisiilor de dioxid de carbon.

Concertele Live Earth din 2007 au avut loc pe 7 iulie, în Sydney, Johannesburg, New Jersey, Rio de Janeiro, Antarctica, Tokyo, Kyoto, Shanghai, Londra, Hamburg, Washington şi Roma, unde au cântat vedete precum Madonna, The Police, Metallica, Beastie Boys, Foo Fighters, Kasabian şi Red Hot Chili Peppers printre alţii.

Pharell Williams a vândut 100 de milioane de copii ale cântecelor sale, dintre care 10 milioane doar pentru melodia "Happy", care i-a adus şi o nominalizare la premiile Oscar pentru coloana sonoră a filmului de animaţie "Sunt un mic ticălos 2/ Despicable Me 2". Artistul a primit şapte premii Grammy, cea mai înaltă distincţie a industriei muzicale, mai ales pentru colaborarea sa de lungă durată cu Chad Hugo, alături de care a fondat duoul de producători The Neptunes, la finalul anilor 1990. Totodată, Williams a devenit celebru datorită participării sale la emisiunea de televiziune "The Voice".

Al Gore, fost vicepreşedinte al Statelor Unite ale Americii în timpul celor două mandate ale lui Bill Clinton (1993 - 2001), este un politician şi activist în domeniul protecţiei mediului care a devenit cunoscut pentru susţinerea existenţei fenomenului încălzirii globale şi a necesităţii unui plan de acţiune la nivel mondial pentru a preveni sau micşora amploarea schimbărilor climatice. În 2007 a primit premiul Nobel pentru pace pentru activitatea în domeniul protecţiei mediului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici