Phil Rudd a scăpat de acuzaţia privind angajarea unui asasin pentru uciderea a două persoane

Procurorii neozeelandezi au renunţat, vineri, la acuzaţia de determinare a asasinării a două persoane adusă toboşarului AC/DC Phill Rudd, dar muzicianul este în continuare acuzat de ameninţare cu moartea.

112 afișări
Imaginea articolului Phil Rudd a scăpat de acuzaţia privind angajarea unui asasin pentru uciderea a două persoane

Phil Rudd a scăpat de acuzaţia privind angajarea unui asasin pentru uciderea a două persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La o zi după ce Phil Rudd a fost arestat şi acuzat de încercare de determinare a asasinării, ameninţare cu moartea şi posesie de droguri, un procuror neozeelandez a anunţat că acuzaţia cea mai importantă a fost ridicată din lipsă de dovezi.

"Autorităţile nu au avut dovezi suficiente pentru a menţine acuzaţia de încercare de determinare a asasinării", a declarat procurorul Greg Hollister-Jones.

Avocatul lui Phil Rudd a declarat că poliţia nu a discutat cu procurorul înainte de a-l acuza pe muzician de încercare de a determina asasinarea a două persoane din Tauranga, un oraş situat pe Insula de Nord a Noii Zeelande.

"Acuzaţia privind încercarea de a deternmina asasinarea nu ar fi trebuit să fie adusă clientului meu", a declarat avocatul Paul Mabey.

Avocatul a spus că Rudd a suferit daune "incalculabile" din cauza mediatizării inutile şi dăunătoare rezultate în urma arestării sale şi aducerea unor acuzaţii serioase care nu au fost niciodată justificate.

De asemenea, Mabey a precizat că Phil Rudd, în vârstă de 60 de ani, care a fost eliberat pe cauţiune şi trebuie să se prezinte în faţa unui judecător la sfârşitul lunii, se va apăra referitor la acuzaţia de ameninţare cu moartea, faptă care este pedepsită cu maximum şapte ani de închisoare. Avocatul a mai spus că posesia de droguri este o infracţiune minoră.

Rudd s-a mutat în oraşul neozeelandez Tauranga, situat la circa 200 de kilometri sud-est de Auckland, după ce a fost dat afară din trupa AC/DC, în 1983. În 1994 s-a întors ca membru al grupului rock, dar a continuat să locuiască în Noua Zeelandă, unde deţine un restaurant.

În 2010, muzicianul a fost condamnat şi amendat pentru posesie de canabis.

Trupa rock AC/DC urmează să lanseze un album, "Rock or Bust ", primul după o pauză de peste cinci ani, pe 2 decembrie.

Într-o declaraţie dată publicităţii după arestarea lui Rudd, trupa australiană a anunţat că lipsa toboşarului nu va afecta lansarea noului material discografic sau turneul plănuit pentru anul 2015.

Trupa de hard rock AC/DC a fost înfiinţată la Sydney, în 1973, şi este formată din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitară solo), Malcolm Young (chitară ritmică), Cliff Williams (bas) şi Phil Rudd (baterie).

Într-o carieră de patru decenii, formaţia australiană a lansat numeroase piese de succes precum "Back in Black", "Big Jack", "Thunderstruck", "Black Ice", "You Shook Me All Night Long", "Let There Be Rock", "Highway to Hell" şi "For Those About to Rock (We Salute You)". Cele 16 albume de studio ale trupei AC/DC (14 lansate pe plan mondial şi două lansate doar în Australia) s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa AC/DC a susţinut, în mai 2010, un concert la Bucureşti, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori. Trupa australiană a adus în Capitală show-ul "Black Ice", care a promovat cel de-al 16-lea material de studio al ei, lansat în octombrie 2008. Turneul, primul după "Stiff Upper Lip", susţinut de AC/DC în 2000/2001, a avut zeci de concerte sold out în întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici