Phil Rudd, toboşarul trupei AC/DC, din nou la tribunal, după o bătaie de stradă

Phil Rudd, toboşarul trupei AC/DC, a ajuns din nou în faţa unui tribunal, joi, după ce s-a implicat într-o bătaie de stradă, iar un judecător neozeelandez i-a ordonat să nu mai consume droguri, a anunţat presa australiană, citată de AFP.

94 afișări
Imaginea articolului Phil Rudd, toboşarul trupei AC/DC, din nou la tribunal, după o bătaie de stradă

Phil Rudd, toboşarul trupei AC/DC, din nou la tribunal, după o bătaie de stradă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Muzicianul în vârstă de 60 de ani este deja judecat de autorităţile din Noua Zeelandă, unde artistul îşi are rezidenţa, pentru ameninţări cu moartea şi posesie de droguri.

Rockerul a fost chestionat de poliţie, joi, după o bătaie de stradă în Tauranga, un oraş din Noua Zeelandă unde acesta deţine o somptuoasă proprietate pe ţărmul oceanului, a precizat grupul de presă Fairfax, care a publicat o fotografie care îl prezintă pe Phil Rudd cu mâinile încătuşate şi pe punctul de a fi urcat într-o maşină de poliţie.

Tribunalul local a decis să nu îl dea în judecată pentru aceste fapte noi, dar a înăsprit clauzele regimului judiciar impus muzicianului, interzicându-i în mod categoric consumul de droguri.

Potrivit presei locale, Phil Rudd s-a bătut pe stradă cu un bărbat care este martor în procedura judiciară în care este judecat toboşarul trupei AC/DC.

"L-am văzut în timp ce urmărea un bărbat mai înalt şi mai robust decât el şi încercând să îl lovească cu pumnii şi picioarele", a declarat Leo Rojas, administratorul unui bar, pentru New Zeeland Newswire. Bărbatul l-a îndepărtat şi muzicianul "a căzut, la propriu, ca o muscă", a adăugat acelaşi martor.

Toboşarul AC/DC Phil Rudd a pledat, marţi, nevinovat la acuzaţiile de ameninţare cu moartea şi posesie de droguri, după ce, luna trecută, a fost arestat şi eliberat pe cauţiune.

Phil Rudd rămâne sub supravegherea autorităţilor, o audiere procedurală fiind stabilită pe 10 februarie.

Aflat în regim de libertate condiţionată, după plata unei cauţiuni, rockerul a fost acuzat iniţial că a comandat două asasinate, însă acuzaţia a fost restrasă din cauza lipsei de dovezi.

Phil Rudd s-a născut în Australia, dar locuieşte în oraşul Tauranga, din Noua Zeelandă, la 200 de kilometri la sud-est de Auckland, de când a fost dat afară din trupa AC/DC, în 1983. Toboşarul a revenit în grupul hard rock în 1994, dar a rămas în Noua Zeelandă, unde deţine un restaurant.

Trupa AC/DC şi-a lansat, luni, primul album, "Rock or Bust", după o pauză de mai bine de cinci ani.

Trupa de hard rock AC/DC a fost înfiinţată la Sydney, în 1973, şi este formată din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitară solo), Malcolm Young (chitară ritmică), Cliff Williams (bas) şi Phil Rudd (baterie).

Într-o carieră de patru decenii, formaţia australiană a lansat numeroase piese de succes precum "Back in Black", "Big Jack", "Thunderstruck", "Black Ice", "You Shook Me All Night Long", "Let There Be Rock", "Highway to Hell" şi "For Those About to Rock (We Salute You)". Cele 16 albume de studio ale trupei AC/DC (14 lansate pe plan mondial şi două lansate doar în Australia) s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa AC/DC a susţinut, în mai 2010, un concert la Bucureşti, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori. Trupa australiană a adus în Capitală show-ul "Black Ice", care a promovat cel de-al 16-lea material de studio al ei, lansat în octombrie 2008. Turneul, primul după "Stiff Upper Lip", susţinut de AC/DC în 2000/2001, a avut zeci de concerte sold out în întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici