Piesa "Ai puterea în mâna ta" va reprezenta România la finala Eurovision Junior 2009

România va participa la concursul internaţional Eurovision Junior 2009 de la Kiev cu piesa "Ai puterea în mâna ta", compusă şi interpretată de Ioana Bianca Anuţa, din Slatina, desemnată câştigătoare a finalei naţionale, transmise în direct de TVR 1, sâmbătă seara, anunţă Televiziunea Română.

136 afișări
Imaginea articolului Piesa "Ai puterea în mâna ta" va reprezenta România la finala Eurovision Junior 2009

Piesa "Ai puterea în mâna ta" va reprezenta România la finala Eurovision Junior 2009, de la Kiev (Captura video)

Cântecul "Ai puterea în mâna ta" şi prestaţia artistică a Ioanei Bianca Anuţa şi a celor cinci dansatoare a obţinut 10 puncte din partea juriului şi 12 puncte din partea publicului, acumulând cel mai mare punctaj dintre toate cele 15 piese din finala naţională. Piesa va reprezenta România la finala Eurovision Junior, ce va avea loc la Kiev, pe 21 noiembrie.

La fel ca la toate selecţiile naţionale Eurovision Junior de până acum şi în acest an piesa câştigătoare a fost aleasă în baza voturilor primite de la telespectatori şi de la juriu, ponderea finală fiind: 50% - televotingul, 50% - juriul de specialitate.

Juriul de specialitate a fost format din: Alina Sorescu, interpretă de muzică pop şi prezentatoare TV, Cristian Alivej, compozitor şi textier, Avin Arabo, prezentatoare de emisiuni pentru copii, Cristina Soare, moderator TV, Mircea Drăgan, compozitor şi regizor muzical, Radu Ghencea, solistul formaţiei Mondial, şi Andrei Tudor, compozitor.

Gazdele spectacolului au fost Alexandra Tararache, Iulia Ciobanu şi Andy Jugănaru. Spectacolul a fost transmis în direct pe TVR 1, TVR Internaţional şi online.

Ioana Bianca Anuţa, din Slatina, are 15 ani şi, în afară de programele de radio şi televiziune la care a participat, este multi-laureată la concursuri şi festivaluri. În afară de câştigarea selecţiei naţionale a concursului Eurovision Junior, în acest an, Ioana Bianca Anuţa a mai câştigat încă nouă trofee şi distincţii. Dintre ele, cele mai importante şi recente sunt locul I la Cerbul de Aur Junior şi locul al II-lea la Mamaia Copiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici