Piesa "Down Under" a trupei Men at Work plagiază un cântec pentru copii

Piesa "Down Under" a trupei australiene Men at Work - care a avut un mare succes în discotecile anilor '80 - plagiază un celebru cântec pentru copii, formaţia urmând să plătească despăgubiri pentru încălcarea drepturilor de autor.

97 afișări
Imaginea articolului Piesa "Down Under" a trupei Men at Work plagiază un cântec pentru copii

Piesa "Down Under" a trupei Men at Work plagiază un cântec pentru copii

Judecătorul federal Peter Jacobson a considerat că nu este întâmplătoare asemănarea între piesa "Down Under" şi cântecul popular australian "Kookaburra", cântat copiilor de multe decenii în Australia.

"Am ajuns la concluzia că partitura de flaut din «Down Under», din înregistrările din 1979 şi 1981, încalcă legea drepturilor de autor care protejează «Kookaburra», pentru că reproduce o parte substanţială a operei compuse de Marion Sinclair în 1935", a declarat judecătorul australian.

Marion Sinclair este autoarea cântecului "Kookaburra Sits in the Old Gum Tree", ale cărui drepturi de autor au fost achiziţionate de societatea Larrikin în 1990.

Justiţia australiană a decis că societatea Larrikin are dreptul să ceară despăgubiri, al căror cuantum nu a fost deocamdată stabilit, din partea grupului Men at Work şi trusturilor Sony BMG şi EMI.

O nouă şedinţă care va analiza modalităţile de plată a acestor despăgubiri va avea loc pe 25 februarie.

Grupul new wave australian Men at Work a dominat topurile muzicale de la începutul anilor '80 cu piesa "Down Under" şi a primit premiul Grammy în 1983, fiind desemnat "cel mai bun debut al anului". Trupa a vândut peste 30 de milioane de albume pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici