Piese originale înregistrate de Jimi Hendrix, niciodată lansate, vor apărea într-un album

Intitulat "People, Hell And Angels", un album care conţine piese originale înregistrate de Jimi Hendrix, care nu au fost niciodată lansate, va ajunge pe piaţă.

207 afișări
Imaginea articolului Piese originale înregistrate de Jimi Hendrix, niciodată lansate, vor apărea într-un album

Jimi Hendrix (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Piesele de pe acest LP, intitulat "People, Hell And Angels", au fost înregistrate în anii 1968 şi 1969. Ele urmau să facă parte din albumul "First Days Of The New Rising Sun", o continuare a materialului discografic "Electric Ladyland", la care muzicianul american lucra în perioada în care a murit.

Noul album va fi lansat pe piaţa americană pe 5 martie 2013, relatează revista Rolling Stone, citat de site-ul revistei New Musical Express.

Pentru piesele ce vor fi incluse pe noul album, Jimi Hendrix a cântat la corn, clape, tobe şi chitară.

Până la lansarea noului disc, concertul susţinut de Hendrix în festivalul Woodstock din 1969 va beneficia de o adaptare cinematografică, ce va fi lansată spre sfârşitul acestei luni. Show-ul său va fi proiectat pe 29 noiembrie şi apoi pe 4 decembrie, în peste 30 de cinematografe din Marea Britanie şi din întreaga lume.

Această versiune cinematografică a concertului său legendar celebrează împlinirea a 70 de ani de la naşterea artistului şi va fi proiectată alături de filmul "Live at Woodstock", care include interviuri cu membrii fostei sale trupe, Billy Cox şi Mitch Mitchell, cu inginerul de sunet Eddie Kramer şi cu organizatorul festivalului Woodstock, Michael Lang. Filmul "Live at Woodstock" este regizat de Bib Smeaton.

Erou al legendarului concert de la Woodstock din august 1969, Jimi Hendrix, născut pe 27 noiembrie 1942, este considerat unul dintre cei mai mari chitarişti din istoria muzicii rock. La această "aură" de legendă a contribuit şi tragicul destin al muzicianului, care a murit ucis de abuzul de droguri şi alcool, la vârsta de 27 de ani, la Londra, pe 18 septembrie 1970.

Stilul său de a cânta la chitara electrică, nou la acea vreme, a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. Din cauza vieţii dezordonate, Hendrix a lăsat în urma lui puţine înregistrări de calitate, multe dintre discurile sale care circulă pe piaţă fiind piratate din concerte. În 2003, el a fost numit de revista Rolling Stone "cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici