Lenny Kravitz va juca rolul principal într-un film despre viaţa cântăreţului Marvin Gaye

Artistul Lenny Kravitz va interpreta rolul principal într-un film despre viaţa şi cariera cântăreţului american Marvin Gaye.

177 afișări
Imaginea articolului Lenny Kravitz va juca rolul principal într-un film despre viaţa cântăreţului Marvin Gaye

Lenny Kravitz (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Acest proiect cinematografic va fi regizat de cineastul britanic Julien Temple, informează thesun.co.uk.

Lungmetrajul va descrie în principal perioada de la începutul anilor 1980, când Marvin Gaye s-a mutat la Londra.

În acea perioadă, muzicianul american se confrunta cu dependenţa de alcool şi de cocaină şi a fost acuzat de fiscul american că nu şi-a plătit taxele şi impozitele datorate.

Născut pe 2 aprilie 1939, Marvin Gaye a debutat alături de grupul de doo-wop The Moonglows, la sfârşitul anilor 1950, urmând apoi o carieră solo. Datorită unor hituri precum "How Sweet It Is (To Be Loved by You)","Ain't That Peculiar", "I Heard It Through the Grapevine" şi duetelor cu Mary Wells şi Tammi Terrell, Marvin Gaye a fost supranumit "prinţul Motown" şi "prinţul muzicii soul".

Dintre înregistrările realizate în anii '70 se numără "Let's Get It On" şi "I Want You", albume cu o mare influenţă în sfera genurilor quiet storm, urban adult contemporary şi slow jam. În 1982 a lansat ultimul lui single de mare succes, "Sexual Healing", pentru care a primit două premii Grammy.

Marvin Gaye a murit după ce a fost împuşcat de tatăl său în urma unei dispute familiale, pe 1 aprilie 1984, cu o zi înainte de a împlini vârsta de 45 de ani.

Lenny Kravitz este unul dintre cei mai influenţi muzicieni rock ai tuturor timpurilor. Muzica lui este influenţată în mare măsura de curentele soul, rock şi funk din anii '60 - '70. Din 1999 până în 2002 a câştigat patru premii Grammy consecutive, stabilind un record al categoriei "Best Male Rock Vocal Performance". Hituri precum "Are You Gonna Go My Way", "If You Can't Say No", "I Belong to You", "Fly Away" şi "American Woman" i-au adus atât aprecierea publicului, cât şi alte premii, printre care BRIT, MTV, American Music, Billboard.

Muzicianul american s-a remarcat recent şi în cinematografie. Astfel, el a apărut în filmele "Precious" şi "Jocurile foamei/ The Hunger Games". El urmează să joace în lungmetrajul "The Butler", în care deţine un rol-cheie.

De altfel, concertul pe care Lenny Kravitz urma să îl susţină la Bucureşti, pe 28 septembrie, a fost amânat din cauza acestei obligaţii contractuale.

Lenny Kravitz a concertat la Bucureşti în iulie 2008.

Concertul din septembrie anul acesta era inclus în turneul internaţional de promovare a noului său album, "Black and White America".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici