Fotografii din viaţa prinţului William care au stârnit controverse în Marea Britanie. Informaţii militare confidenţiale, postate pe internet - GALERIE FOTO

Câteva fotografii care ilustrează o zi obişnuită din viaţa prinţui William au reuşit să stârnească controverse majore în Marea Britanie. Ministerul Apărării a impus modificări în ceea ce priveşte securitatea reţelei informatice a Flotei Aeriene Regale, însă, susţin oficiali guvernamentali, răul deja a fost făcut.

2448 afișări
Imaginea articolului Fotografii din viaţa prinţului William care au stârnit controverse în Marea Britanie. Informaţii militare confidenţiale, postate pe internet - GALERIE FOTO

Zece poze din viaţa prinţului William care au stârnit controverse în Marea Britanie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

În cele zece fotografii care au stârnit un scandal monstru vizavi de securitatea armatei britanice prinţul William este înfăţişat într-o zi normală de lucru. William este pilot de elicopter în cadrul Flotei Aeriene Regale şi este surprins în câteva ipostaze absolut normale, scrie Daily Mail.

Fotografiile au fost făcute de un fotograf al Flotei Regale Aeriene şi iniţial urmau să prezinte felul în care prinţul britanic îşi duce viaţa într-un mod absolut normal, la fel ca orice alt pilot de elicopter.

De exemplu, William poate fi văzut în timp ce îşi face patul dimineaţa ori îşi pregăteşte o cană de ceai, înainte de a începe antrenamentul zilnic alături de colegii săi din echipajul elicopterului din care face parte. La fel ca o persoană normală, prinţul britanic serveşte masa în compania colegilor săi, apoi începe ziua de lucru.

William se sfătuieşte cu ceilalţi membri ai echipajului în ceea ce priveşte umiditatea sau puterea cu care vântul bate, aspecte elementare pentru a putea decola cu elicopterul în misiunile zilnice pe care le desfăşoară.

De asemenea, William mai este înfăţişat în timp ce îşi controlează aparatul de zbor şi ceasurile de bord înainte de a decola în elicopterul de tip Sea King aflat în dotarea Flotei Aeriene Regale.

Publicarea acestor imagini a stârnit controverse din partea Ministerului Apărării britanic, deoarece în patru din cele zece fotografii oficialii susţin că au fost dezvăluite secrete militare. Din această cauză securitatea naţională aeriană ar fi fost afectată, iar ministerul a decis să ia măsuri în ceea ce priveşte parolele calculatoarelor din incinta bazei militare aeriene în care William este cantonat. 

"Aceste fotografii nu au fost corect verificate şi ele lăsau să se vadă parole, numele de utilizatori ale unor angajaţi din ministerul Apărării şi ecranele unor computere dintr-un sistem informatic cu acces restrâns", se indică în comunicatul emis de Ministerul Apărării.

Parolele şi numele de utilizatori au fost schimbate, ca măsură de precauţie, iar fotografiile au fost retrase, pentru ca elementele confidenţiale să fie eliminate, înainte ca acele clişee fotografice să fie din nou postate online, afirmă aceeaşi sursă.

Un purtător de cuvânt al serviciului de presă al prinţului britanic a precizat că acele fotografii au fost "furnizate de Ministerul Apărării" şi că toate "problemele de securitate reprezintă responsabilitatea ministerului".

Conform portalului dukeandduchessofcambridge.org, site-ul care a publicat în premieră fotografiile cu William, prinţul preferă să se relaxeze cu ajutorul jocurilor video, majoritatea cu temă militară, înainte de a pleca în misiune.  

Prinţul William a fost cantonat la RAF Valley din Marea Britanie, în apropiere de Ţara Galilor încă din 2010 şi face parte dintr-un echipaj de patru persoane care se ocupă cu intervenţia aeriană rapidă de salvare şi recuperare. William este de serviciu timp de 24 de ore şi este obligat să nu fie la o distanţă mai mare de 60 de secunde faţă de aparatul său de zbor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici