Pink, desemnată artistul anului 2019. Cântăreaţa americană a avut încasări uriaşe în urma concertelor

Cântăreaţa americană Pink a fost desemnată artistul anului 2019, după ce s-a plasat pe primul loc în topul 100 al turneelor din ultimele 12 luni, cu încasări de 215,2 milioane de dolari şi 1,8 milioane de spectatori la 68 de concerte susţinute, potrivit Variety.

362 afișări
Imaginea articolului Pink, desemnată artistul anului 2019. Cântăreaţa americană a avut încasări uriaşe în urma concertelor

Pollstar: Pink, desemnată artistul anului 2019; încasări de 215 milioane de dolari din concerte

Potrivit statisticilor, Pink a încasat, în medie, 3,16 milioane de dolari pentru fiecare concert susţinut anul acesta în turneul Beautiful Trauma, având 26.749 de bilete vândute per show.

"Nu cred în genuri şi limite", a declarat Pink pentru Pollstar, explicând că show-ul ei poate fi rock sau spectacol de teatru pe Broadway în acelaşi timp.

Turneul Beautiful Trauma a debutat pe 1 martie 2018 şi s-a încheiat pe 2 noiembrie 2019, incluzând 157 de concerte.

În topul Pollstar - Year End Top 100 Worldwide Tour -, locul al doilea este ocupat de Elton John, cu 212 milioane de dolari încasate din concertele de anul acesta, iar pe poziţia a treia se află Ed Sheeran, cu 211,7 milioane de dolari.

Trupa The Rolling Stones s-a situat pe primul loc în topul turneelor nord-americane, cu 177,8 milioane de dolari din 16 concerte. Podiumul este completat de Elton John, cu 157,4 milioane de dolari, şi de Bob Seger şi Silver Bullet Band, cu 97 de milioane de dolari.

Pink (pe numele real Alecia Beth Moore), în vârstă de 40 de ani, s-a lansat pe scena muzicală în 2000, prezentându-se ca o artistă "antidot" pentru tiparul "fetei din vecini" adoptat de pe atunci tinerele cântăreţe Britney Spears şi Christina Aguilera. În 2013, Pink a fost desemnată Femeia Anului de revista Billboard, după ce s-a situat pe primul loc în topul celor mai bune albume realizat de această prestigioasă publicaţie muzicală. Potrivit Billboard, Pink a vândut, de-a lungul carierei, peste 40 de milioane de albume pe plan mondial şi peste 50 de milioane de single-uri în format digital. Cel mai recent album al său este "Beautiful Trauma", lansat în octombrie 2017. De-a lungul carierei, a fost recompensată, printre altele, cu trei premii Grammy, un Brit Award şi şapte MTV Video Music Awards. În februarie a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici