Pink Martini concertează la Bucureşti, pe 26 mai - VIDEO

Trupa americană Pink Martini revine la Bucureşti, pe 26 mai, pentru a susţine un concert la Sala Palatului, în cadrul turneului de promovare a albumului "A Retrospective", informează organizatorii, Events.

386 afișări
Imaginea articolului Pink Martini concertează la Bucureşti, pe 26 mai - VIDEO

Pink Martini concertează la Bucureşti, pe 26 mai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru Pink Martini, opririle în România au devenit deja o tradiţie, membrii orchestrei declarând că se simt aici la fel de bine ca acasă. Cu un sound ce îmbină influenţe variate, de la cuban-jazz şi muzică de cameră până la marşuri braziliene şi coloane sonore de filme "noir", cei 12 membri ai orchestrei originare din Portland, Oregon, şi-au prezentat repertoriul multilingvistic pe scene din întreaga lume. Muzica lor vintage, sofisticată, cosmopolită este o plimbare nocturnă prin marile porturi şi oraşe ale lumii, cu poveştile şi parfumurile lor. Din Orientul Mijlociu, prin porturile din Istanbul, Napoli şi Lisabona, cafenelele din Paris şi plajele braziliene - concertele susţinute de Pink Martini exclud riscul monotoniei.

"Pink Martini se inspiră din musicalurile romantice de la Hollywood din anii '40 sau '50... cu o perspectivă mai globală. Scriem o mulţime de melodii, dar cântăm şi piese precum «Andalucia» a lui Ernesto Lecuona sau «Amado Mio», din filmul «Gilda» al Ritei Hayworth. Într-un anumit fel, facem arheologie muzicală, fiindcă săpăm prin înregistrări din trecut şi redescoperim cântece minunate", spune liderul trupei, Thomas Lauderdale.

Pianistul Thomas Lauderdale a fost cel care a pus bazele formaţiei, în 1994, pe vremea când era student la Harvard. Aici a cunoscut-o pe China Forbes, "diva" Pink Martini, iar repetiţiile din camera de cămin - ariile de Verdi şi Puccini interpretate de Forbes şi acompaniate de Lauderdale la pian - au reprezentat începutul colaborării celor doi.

Prima piesă a formaţiei, "Sympathique (Je ne veux pas travailler)", a devenit instant un hit în Franţa şi a dat numele primului album Pink Martini. Lansat în 1997, "Sympathique" a primit discul de platină în Franţa şi pe cel de aur în Elveţia, Grecia şi Turcia. Succesul a fost confirmat şapte ani mai târziu de cel de-al doilea album, "Hang on Little Tomato", premiat în Germania, Franţa, Canada, Grecia şi Turcia. "Hey Eugene!", a treia apariţie discografică semnată Pink Martini, oferă ascultătorului o călătorie în jurul lumii, un "studiu arheologic al muzicii, îmbinând melodii şi ritmuri din diferite părţi ale globului pentru a crea un sound modern", după cum spune Thomas Lauderdale.

Cel de-al patrulea album din discografia Pink Martini - "Splendor In The Grass" - conţine colaborări cu invitaţi speciali: legendara Chavela Vargas, Emilio Delgado şi Ari Shapiro & Courtney Taylor-Taylor. Acestui material i-a urmat, în 2010, albumul "Joy to the World", iar "A Retrospective" a fost lansat anul trecut.

Concertul de la Bucureşti, din 26 mai, va face o trecere în revistă a celor 16 ani de carieră Pink Martini şi va include cele mai apreciate piese ale orchestrei: "Una Notte a Napoli", "Hang On Little Tomato", "¿Donde Estas Yolanda?", "Hey Eugene", "Sympathique (Je ne veux pas travailler)", "Lilly", "Que Sera Sera", "Amado Mio".

Biletele pentru concertul de la Bucureşti vor fi puse în vânzare pe 19 februarie la preţuri promoţionale, de 88 de lei, 112 lei, 136 de lei, 160 de lei, în funcţie de categorie. Începând cu data de 20 februarie, biletele costă 110 lei, 140 de lei, 170 de lei sau 200 de lei. Biletele pot fi cumpărate online, de pe eventim.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici