Pippa Middleton i-a oferit prinţului George un cadou de botez inedit

Pippa Middleton, sora mai mică a ducesei Catherine, i-a oferit prinţului George un cadou de botez ieşit din comun: patru sculpturi din argint realizate după forma mâinilor şi picioarelor bebeluşului regal, în valoare de 7.000 de lire sterline (11.000 de dolari).

1437 afișări
Imaginea articolului Pippa Middleton i-a oferit prinţului George un cadou de botez inedit

Pippa Middleton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sora ducesei de Cambridge a comandat cadoul unei firme specializate din Londra, Wrightson and Platt, potrivit dailymail.co.uk.

Pentru executarea mulajelor, mâinile şi picioarele prinţului George au fost ţinute 30 de secunde într-un amestec organic, de consistenţa unui jeleu, format din apă şi o pudră pe bază de alge.

Modelul în mărime naturală al mâinilor şi picioarelor prinţului George este "suvenirul perfect pentru păstrarea amintirilor de preţ în materiale la fel de nepreţuite", au precizat reprezentanţii firmei Wrightson and Platt.

Pipa Middleton a fost inspirată pentru acest cadou cel mai probabil de gestul reginei Victoria, care la mijlocul anilor 1880 a cerut artistei Mary Thorneycroft să sculpteze în alabastru mâinile şi picioarele celor nouă copii ai săi.

Prinţul George, în vârstă de trei luni, care ar putea urca într-o bună zi pe tronul Marii Britanii, a fost botezat la Londra, miercuri, cu apă din râul Iordan, în cadrul unei ceremonii pe care părinţii săi, William şi Catherine, au dorit-o cât mai intimă, în opoziţie cu fastul regal tradiţional.

Totuşi, o fotografie-portret realizată cu ocazia botezului prinţului George a fost dată publicităţii, joi, fiind considerată istorică, întrucât prezintă în acelaşi cadru - pentru prima dată în peste un secol - patru generaţii din familia regală britanică. În acest portret de familie, realizat de fotograful de modă Jason Bell, regina Elizabeth a II-a este încojurată de trei viitori regi - prinţul George, prinţul William şi prinţul Charles, actualul moştenitor al tronului britanic.

Prima apariţie publică a bebeluşului a avut loc la câteva zile după naşterea sa, de pe 22 iulie, la Londra, când părinţii săi l-au prezentat, cu multă mândrie, în faţa unei veritabile "armate" de jurnalişti reuniţi în faţa unei maternităţi londoneze. De atunci, familia princiară britanică a dorit să îi protejeze viaţa privată. Singurele fotografii difuzate ulterior au fost cele realizate de bunicul său pe linie paternă, Michael Middleton.

Prinţul George a mai primit un cadou de botez inedit: familia contelui Kalnoky Tibor, din Covasna, i-a dăruit bebeluşului un câmp cu flori sălbatice din judeţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici