"Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi" a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari

Lungmetrajul "Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi" a intrat, weekend-ul trecut, în clubul select al filmelor care au obţinut încasări de peste 1 miliard de dolari.

577 afișări
Imaginea articolului "Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi" a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari

"Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi" a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Regizat de Rob Marshall, acest film - al patrulea din franciza "Piraţii din Caraibe" -, în care Johnny Depp interpretează din nou rolul căpitanului Jack Sparrow, a fost lansat pe marile ecrane pe 20 mai.

Filmul ocupă locul al şaptelea în box office-ul mondial, cu încasări de 1,007 miliarde de dolari - 233,7 milioane de dolari în Statele Unite şi 774 milioane de dolari în box office-ul internaţional, informează contactmusic.com.

Acest lungmetraj este, totodată, cel de-al treilea dintre filmele în care joacă Johnny Depp ce au depăşit pragul de 1 miliard de dolari din încasări, după un alt film din seria "Piraţii din Caraibe" - "Cufărul Omului Mort" (locul al patrulea în box office-ul mondial, cu 1,066 milioane de dolari) şi "Alice în Ţara Minunilor" (locul al şaselea, cu 1,024 miliarde de dolari).

Pe primele două poziţii în box office-ul mondial se află două pelicule regizate de James Cameron - "Avatar" (2,78 miliarde de dolari) şi "Titanic" (1,84 miliarde de dolari), iar locul al treilea este ocupat de filmul "Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui" (1,11 miliarde de dolari).

Pe locul al cincilea se află animaţia "Povestea jucăriilor 3", cu 1,063 miliarde de dolari, iar thrillerul SF "Cavalerul negru", un film din seria "Batman", regizat de Christopher Nolan, a vândut bilete în valoare de 1,001 miliarde de dolari şi încheie topul celor opt pelicule cu încasări care au depăşit pragul de 1 miliard de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici