PJ Harvey devine corespondent de război

PJ Harvey are şansa de a deveni corespondent de război pentru Imperial War Museum din Londra, având ocazia să călătorească în zonele de conflict unde luptă armata britanică, informează nme.com.

102 afișări
Imaginea articolului PJ Harvey devine corespondent de război

PJ Harvey devine corespondent de război (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem interesaţi să lucrăm cu PJ Harvey. Este un lucru pe care îl putem duce mai departe, deoarece nu am oferit nimănui această oportunitate. Nu am trimis niciodată un muzician într-o zonă de conflict", a declarat Roger Tolson, de la Imperial War Museum.

Această oportunitate a apărut după ce PJ Harvey a declarat într-un interviu că s-a documentat timp de peste doi ani şi jumătate în ceea ce priveşte războaiele, pentru versurile noului său album, "Let England Shake", lansat luni.

Tolson va propune într-o şedinţă a comitetului de conducere a muzeului ca PJ Harvey să ocupe postul de corespondent de război.

Figură marcantă a muzicii rock contemporane, PJ Harvey a reuşit să îşi facă loc într-o industrie muzicală dominată de figuri masculine, reuşind, totuşi, să îşi păstreze latura feminină chiar şi printre acordurile dure şi reci ale rock-ului alternativ. Cântăreaţa britanică a lansat şapte albume de studio, a primit cinci nominalizări la premiile Grammy şi a fost recompensată în 2001 cu prestigiosul Mercury Prize.

Albumul "Let England Shake" a fost înregistrat împreună cu John Parish, alături de care PJ Harvey a lansat, în 2009, un LP intitulat "A Woman A Man Walked By".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici