Placebo revine la Bucureşti (Video)

Formaţia britanică Placebo revine în România pentru a susţine un concert, pe 21 iunie, care se va desfăşura în complexul Romexpo din Capitală.

99 afișări
Imaginea articolului Placebo revine la Bucureşti (Video)

Placebo revine la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După ce în 2006 au umplut Arenele Romane, când liderul trupei, Brian Molko, s-a despărţit de cei 6.000 de spectatori prezenţi cu promisiunea "Thank you Bucharest, we will come back soon!", britanicii de la Placebo revin cu un nou show live, informează producătorii evenimentului, One Event.

Biletele pentru concert au preţuri de 175 de lei (zona A - în faţa scenei) şi 100 de lei (zona B). Biletele pot fi cumpărate online, de pe MyTicket.ro, dar şi din reţeaua Diverta, Magazinul Muzica şi din cluburile Control, Fabrica şi Fire.

Concertul de la Bucureşti face parte din turneul de promovare a viitorului album, ocazie cu care va fi prezentat fanilor noul membru al trupei, Steve Forrest, care l-a înlocuit pe toboşarul Steve Hewitt, în 2007. Acest nou material discografic este programat a fi lansat tot în iunie 2009. Albumul va avea un sound diferit de precedentul, mult mai optimist, mult mai pozitiv, după cum declara Brian Molko într-un interviu recent. "Pe acest nou album există mai multă speranţă, mai mult optimism, în sfârşit există posibilitatea unei izbăviri. Noi nu compunem muzică pop stupidă şi insipidă (...). Ce vrem noi să facem este să comunicăm emoţiile pe care lumea le are faţă de condiţia umană", a spus el.

Bazele trupei Placebo au fost puse în 1994, în Londra. Până în prezent, formaţia a lansat cinci albume de studio, şase EP-uri şi 27 de single-uri, vânzând peste zece milioane de albume în toată lumea. De-a lungul timpului, trupa a susţinut peste 900 de concerte, în 59 de ţări, fiind cap de afiş la peste 50 de festivaluri din toata lumea. Totodată, Placebo a avut colaborări cu legendarii David Bowie, Robert Smith (The Cure) şi Michael Stipe (REM).

Formaţia şi-a sporit notorietatea şi prin orientările sexuale ale membrilor acesteia - Olsdal este homosexual, iar Molko este bisexual. Stilul lor de viaţă extravagant este redat adesea în cântecele lor ("Special K" se referă la substanţa halucinogenă ketamină). Single-urile "Nancy Boy", de pe albumul "Placebo" (1996), şi "Pure Morning", de pe albumul "Without You I'm Nothing" (1998), au reprezentat culmea succesului atinsă de formaţie.

Trupa a reintrat în atenţia publicului cu piesa "Every You Every Me", care a făcut parte de pe coloana sonoră a filmului "Cruel Intentions".

"Meds", cel mai nou album al formaţiei, a fost lansat oficial pe 13 martie 2006, fiind promovat în cadrul unei serii de concerte în Europa, printre care şi România.

Nancy Boy

 Pure Morning

 Every You, Every Me

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici