Poezii scrise cu ajutorul inteligenţei artificiale luminează Pavilionul Marii Britanii la Expo Dubai

  • Pavilionul UK vrea să arate contribuţia ţării la dezvoltarea inteligenţei artificiale şi la explorarea spaţiului cosmic.
  • Es Devlin este prima femeie care a creat un pavilion pentru Marea Britanie de când Expo a luat fiinţă, în anul 1851.
385 afișări
Imaginea articolului Poezii scrise cu ajutorul inteligenţei artificiale luminează Pavilionul Marii Britanii la Expo Dubai

Poezia e la putere la pavilionul Marii Britanii de la Expo Dubai

Inteligenţa artificială îşi face din ce în ce mai simţită prezenţa în vieţile noastre. Expo Dubai demonstrează acest lucru, AI-ul poate scrie şi poeme. „În timp, ne vom aşeza ochii pe această lumină şi vom vedea că aceşti oameni sunt semenii naturii”, este doar un vers din ceea ce apare pe faţada pavilionului UK din Dubai. 
 
Inteligenţa artificială care a generat acest vers a fost “hrănită” cu milioane de versuri din peste 15.000 de poeme ale 100 de poeţi britanici.
 
Fraza a apărut la începutul lunii decembrie pe faţada Pavilionului Marii Britanii la Expo 2020 din Dubai. Aceasta a fost creată dintr-un singur cuvânt ales de un vizitator al pavilionului, care a fost apoi introdus într-o inteligenţă artificială care fusese antrenată anterior cu milioane de versuri de poezie. Rezultatul face parte din "Collective Message" - un flux constant de perechi de versuri succesive, numite cuplete, afişate în limbile engleză şi arabă.
 
Cuvintele sunt afişate, prin intermediul unor LED-uri, pe lamele de lemn dispuse în cerc la un capăt al pavilionului în formă de con, care a fost proiectat de Es Devlin, un artist britanic ale cărui lucrări anterioare includ decoruri pentru Beyonce şi Adele, precum şi pentru ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012. Ea este prima femeie care a proiectat un pavilion britanic de la începutul Expo, în 1851, potrivit CNN.
 
Es Devlin, creatorul pavilionului, a declarat că ideea i-a venit de la faimosul om de ştiinţă britanic, Stephen Hawking. Acesta, în 2015, cu trei ani înainte să moară, a sprijinit o competiţie în care oamenii puteau trimite un mesaj pentru o potenţială întâlnire cu civilizaţii extraterestre.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici