Polanski a fost de acord să plătească victimei sale 500.000 de dolari

Roman Polanski a fost de acord să plătească victimei sale în procesul de abuz sexual peste 500.000 de dolari, parte dintr-o înţelegere civilă între cele două părţi, încheiată în 1993, după ce cineastul a părăsit SUA pentru a nu intra la închisoare.

83 afișări
Imaginea articolului Polanski a fost de acord să plătească victimei sale 500.000 de dolari

Polanski a fost de acord să plătească victimei sale 500.000 de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui articol din Los Angeles Times, Polanski a ajuns la o înţelegere confidenţială, în 1993, cu Samantha Geimer, înregistrată în dosarul care a fost făcut public vineri. Ultimul document referitor la acordul dintre cele două părţi este datat august 1996 şi indică faptul că regizorul îi datora lui Geimer, la vremea respectivă, suma de 604.416 dolari.

Samantha Geimer a confirmat pentru Los Angeles Times faptul că a ajuns la o înţelegere cu Roman Polanski. De altfel, femeia şi-a retras plângerea împotriva cineastului în urma cu mulţi ani, în urma unei înţelegeri.

Regizorul în vârstă de 76 de ani a fost arestat în Elveţia, la sfârşitul săptămânii trecute, în baza unui mandat emis în Statele Unite, iar avocaţii săi au declarat că vor face tot ceea ce este posibil pentru a împiedica extrădarea lui Polanski în SUA, unde acesta riscă pedeapsa cu închisoarea, pentru că a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu Geimer în 1977, când aceasta avea doar 13 ani.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici