Poliţiştii din Montreal, de închiriat

Poliţia din Montreal a lansat o campanie de publicitate pentru a-şi creşte veniturile comerciale şi a pune în valoare competenţele oamenilor săi, îndemnându-i pe aceştia chiar să identifice oportunităţi de afaceri.

13 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii din Montreal, de închiriat

Poliţiştii din Montreal, de închiriat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Poliţişti de închiriat" era titlul unui material publicat, săptămâna trecută, în Journal de Montréal.

Societăţile specializate în servicii de securitate percep iniţiativa poliţiei din Montreal ca pe cea a unui rival de piaţă.

"Este un real pericol pentru cetăţenii din Montreal. Poliţiştii fac faţă unor probleme importante şi îşi diminuează capacitatea de a-şi îndeplini misiunea principală de a proteja populaţia şi a impune respectarea legii prin închirierea serviciilor", a declarat vicepreşedintele unei companii private specializată în securitate.

"Obiectivul meu este ca serviciul de poliţie să se autofinanţeze", a declarat directorul adjunct al poliţiei din Montréal. "Avem un buget de 600 de milioane de dolari canadieni (565 milioane de dolari ameicani). Dacă am fi capabili să ne autofinanţăm cu această sumă, atunci pe cetăţeni nu i-ar mai costa nimic să aibă un serviciu de securitate public", a mai spus el.

Iniţiativa este mai mult una "ideală", în condiţiile în care veniturile comerciale ale poliţiei din Montreal au fost de aproape patru milioane de dolari anul trecut, potrivit declaraţiilor şefului diviziei comerciale a poliţiei.

Particularii solicită foarte rar poliţiei să se ocupe de problemele lor şi, în fiecare dintre cazurile în care forţele de ordine sunt solicitate, se efectuează şi o analiză "etică". Dacă afacerea are legătură cu securitatea publică, poliţia se ocupă de caz din oficiu, fără a mai fi plătită de persoana respectivă.

Serviciile de poliţie cu plată sunt asigurate de agenţi voluntari, care sunt în concediu sau care şi-au terminat programul normal de serviciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici