Portishead va lansa primul album din ultimii 10 ani

Membrii trupei britanice Portishead, reprezentantă de marcă al stilului trip hop la mijlocul anilor '90, alături de Massive Attack, vor lansa, pe 14 aprilie, primul lor album din ultimii 10 ani, a anunţat Barclay (Universal), casa lor de discuri.

3 afișări
Imaginea articolului Portishead va lansa primul album din ultimii 10 ani

Portishead va lansa primul album din ultimii 10 ani

Potrivit Barclay, filială a Universal, lansarea albumului va fi urmată de o serie de concerte, dintre care unul la sala de concerte Zénith din Paris, pe 5 mai.

Originară din Bristol, Portishead este compusă din Beth Gibbons (vocal), în vârstă de 43 de ani, Geoff Barrow (clape), în vârstă de 36 de ani, şi Adrian Utley (chitară, bas), în vârstă de 49 de ani.

Grupul a lansat două albume de studio, "Dummy" (1994, cel mai mare succes de critică şi public) şi "Portishead" (1997), şi unul live, "Roseland NYC Live" (1998).

Ulterior, membrii trupei Portishead (care îşi datorează numele de la oraşul în care a crescut Barrow) s-au orientat spre cariere solo.

În cea de-a doua jumătate a anilor '90, Portishead a lansat stilul trip hop (caracterizat printr-un amestec de hip hop, jazz şi soul), alături de alte trupe de artişti precum Massive Attack, grup originar tot din Bristol.

Potrivit Barclay, Portishead a vândut peste 6,5 milioane de albume în lumea întreagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici