Portret al lui Charles Dickens dispărut timp de 150 de ani, descoperit într-o piaţă de vechituri, va fi expus la Londra

Un portret al scriitorului britanic Charles Dickens, considerat dispărut timp de 150 de ani şi descoperit într-o piaţă de vechituri din Africa de Sud, va fi expus la Londra, în muzeul dedicat autorului, în perioada 2 - 7 aprilie, casa memorială încercând astfel să obţină fonduri pentru a-l cumpăra.

241 afișări
Imaginea articolului Portret al lui Charles Dickens dispărut timp de 150 de ani, descoperit într-o piaţă de vechituri, va fi expus la Londra

Portret al lui Dickens dispărut 150 de ani, descoperit într-o piaţă de vechituri, expus la Londra

Portretul, estimat la 210.000 de euro, a fost realizat de artista Margaret Gillies în 1843, pe când Dickens (1812 - 1870) avea 31 de ani, în perioada în care acesta scria "Colind de Crăciun/ A Christmas Carol", potrivit The Guardian.

Imaginea tinerească, un Dickens bărbierit, cu plete lungi şi ondulate, contrastează cu celebrele sale portrete din perioada matură, când scriitorul purta barbă, iar părul îi era ciufulit.

Portretul a fost cel mai recent expus în 1844, la Royal Academy of Arts din Londra, dar a dispărut la scurt timp după. Gillies spunea într-o scrisoare din anii 1860 că nu ştie unde se află portretul. În 1886 îl declara dispărut.

Lucrarea de formă ovală, cu o lungime de circa 14 centimetri, a fost descoperită la sfârşitul lui 2017 în KwaZulu-Natal de un cumpărător care a rămas anonim şi a fost restaurată.

Nu se ştie cum a ajuns portretul în Africa de Sud, una dintre teorii fiind că acesta a fost dus în această ţară de prieteni de familie ai lui Dickens şi Gillies.

Reprezentanţii Dickens Museum, înfiinţat în fosta locuinţă a autorului, încearcă să strângă bani pentru a cumpăra portretul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici