Portrete ale prinţului Charles şi prinţesei Diana semnate de Andy Warhol, scoase la licitaţie

Două portrete, al prinţului Charles şi al prinţesei Diana, realizate de Andy Warhol, "părintele" pop art-ului, la căsătoria celor doi, au fost scoase la licitaţie la Londra, pentru 2 milioane de lire sterline (2,4 milioane de euro).

160 afișări
Imaginea articolului Portrete ale prinţului Charles şi prinţesei Diana semnate de Andy Warhol, scoase la licitaţie

Portrete ale prinţului Charles şi prinţesei Diana semnate de Andy Warhol, scoase la licitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Portretele, pe fond albastru, al lui Charles, respectiv roz, al Dianei, au fost terminate în 1982, anul de după căsătoria celor doi, şi cumpărate de un colecţionar britanic.

Portretele nu au mai fost expuse de atunci, potrivit Opera Gallery, galeria de artă unde sunt scoase la licitaţie.

Andy Warhol, decedat în 1987, este cunoscut pentru portretele sale celebre ale unor vedete precum Marilyn Monroe, Mick Jagger şi Elvis Presley.

Un portret al lui Marilyn Monroe a fost vândut pentru 16,8 milioane de euro în 2007.

"Warhol este un artist cu care nu se pierd bani", a explicat directorul Opera Gallery, Jean-David Malat, care a mai spus că portretele au trezit mult interes în rândul colecţionarilor.

Prinţul Charles şi prinţesa Diana s-au căsătorit în 1981, la Londra. Cuplul a divorţat în 1996, iar prinţesa Diana a murit în urma unui accident de automobil, la Paris, în 1997. Ulterior, Charles s-a căsătorit cu Camilla, o veche prietenă a sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici