PORTRETUL PERFECŢIUNII: Desene în creion sau imagini computerizate? Povestea unui artist genial - GALERIE FOTO

Un britanic de origine nigeriană a devenit celebru datorită talentului său incredibil, în condiţiile în care povestea lui de viaţă este una emoţionantă. Kelvin Okafor s-a remarcat în lumea artiştilor graţie portretelor pe care le realizează şi care par mai degrabă fotografii computerizate, nu desene.

4064 afișări
Imaginea articolului PORTRETUL PERFECŢIUNII: Desene în creion sau imagini computerizate? Povestea unui artist genial - GALERIE FOTO

PORTRETUL PERFECŢIUNII: Desene în creion sau imagini computerizate? Povestea unui artist genial (Imagine: Hepta)

Portrete ale unor personalităţi celebre precum Angelina Jolie, Amy Winehouse, Mother Teresa, prinţesa Diana sau Rihanna pot fi admirate pe site-ul artistului şi în expoziţiile acestuia, scrie Daily Mail.

GALERIE FOTO

Deosebit la aceste portrete este faptul că pentru a le realiza, artistul s-a folosit doar de creioane, hârtie şi cărbune pentru desen. Tehnica acestuia a ajuns la o asemenea perfecţiune încât imaginile par create pe un computer.

Okafor dezvăluie că întâi studiază fotografiile subiecţilor aleşi mai multe ore sau chiar zile, apoi lucrează în etape. "De obicei încep cu ochii. Pornind de acolo realizez forma feţei şi lucrez la detalii. Lucrez patru ore la început, iau o pauză de jumătate de oră, apoi lucrez iar patru sau cinci ore, iar apoi mai iau o pauză de jumătate de oră. Apoi, lucrez până nu mai pot. Uneori, pot lucra între zece sau 15 ore pe zi. În medie, am nevoie de 80 până la 100 de ore pentru un portret", dezvăluie britanicul.

VEZI AICI CUM ÎŞI REALIZEAZĂ ARTISTUL LUCRĂRILE

Provenit dintr-o familie de nigerieni extrem de săracă, părinţii săi eu emigrat în Marea Britanie pentru a le oferi o viaţă mai bună copiilor. După numeroşi ani în care s-au confruntat cu lipsa banilor şi a unei locuinţe, în prezent artistul stă cu familia într-o locuinţă socială.

Recent, Okofor (27 de ani) şi-a câştigat notorietatea datorită talentului său şi acum poate încasa între 800 şi 3.000 de lire sterline pentru un portret comandat.

În plus, desenele sale au expuse la London’s Science Museum şi au un preţ de vânzare care poate ajunge până la 10.000 de lire sterline. Unul dintre portretele sale, cel al Regelui Hussein al Iordaniei, a fost achizitionat de văduva acestuia, Regina Noor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici