Premieră în România: Expoziţie cu cea mai mare colecţie de obiecte folosite în misiuni spaţiale

Cea mai mare colecţie de obiecte folosite în misiuni spaţiale, certificată de Guinness World Records, va fi prezentată în premieră în România, într-o expoziţie organizată între 1 şi 11 noiembrie, la un centru comercial bucureştean, informează un comunicat.

354 afișări
Imaginea articolului Premieră în România: Expoziţie cu cea mai mare colecţie de obiecte folosite în misiuni spaţiale

Cea mai mare colecţie de obiecte folosite în misiuni spaţiale, în premieră în România

La evenimentul de lansare, care va avea loc joi, de la ora 10.00, vor participa şi Dumitru Prunariu şi Tasillo Romisch, fondator Space Service International, colecţionar şi deţinător al exponatelor din cadrul expoziţiei.

Echipamente originale, utilizate în celebre programe spaţiale europene, americane şi ruseşti, precum Sputnik, Explorer şi Apollo vor fi prezentate la complexul comercial Iris Titan.

De la costumul de zbor al cvadruplului cosmonaut rus Iuri Usaciov până la o mănuşă a lui Iuri Gagarin şi obiecte ce ţin de viaţa în spaţiu - hrană, băutură, igienă, dormit -, roci şi praf selenar, toate sunt prezentate în expoziţia "Cosmos 2012 - Mit şi adevăr".

Această expoziţie, la care accesul este gratuit, este un program educaţional, care are scopul de a prezenta vizitatorilor istoria celor mai importante programe spaţiale şi de a face diferenţa între mit şi ceea ce înseamnă cu adevărat cosmosul.

Astfel, zilnic, între orele 10.30 şi 18.00, vor fi organizate tururi cu ghizi specializaţi: dimineţile de luni până vineri vor fi dedicate copiilor şi eleviilor, iar după-amiaza şi în weekend, tururile vor continua cu cei care s-au înscris în program la www.iristitan.ro/inscrieri_evenimente.html sau la info desk-ul din centrul comercial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici