Premierele ultimului weekend din ianuarie: Trei premiante şi două filme care se anunţă succese | VIDEO

Trei pelicule nominalizate şi premiate atât în Europa, cât şi în SUA şi două producţii care vizează primele locuri de box office se întâlnesc între cele cinci premiere cinematografice lansate pe ecranele româneşti în ultimul weekend al lunii ianuarie.

1019 afișări
Imaginea articolului Premierele ultimului weekend din ianuarie: Trei premiante şi două filme care se anunţă succese | VIDEO

Premierele ultimului weekend din ianuarie: Trei premiante şi două filme care se anunţă succese | video

Ashley Judd, Edward James Olmos şi Alexandra Shipp sunt capete de afiş în povestea "Drumul unui câine către casă/ A Dog's Way Home". Filmul de familie, care a stat încă de la debutul pe ecrane în coasta unor producţii ca "Aquaman" şi "The Upside" din punctul de vedere al încasărilor, vine acum şi în cinematografele româneşti. La numai zece zile de la lansare, producţia care a costat 18 milioane de dolari a adunat peste 34,3 milioane din cinematografele de pe continentul nord-american.

Aventurile căţeluşei Bella arată astfel: 

Nicole Kidman s-a ales cu un nou personaj pentru interpretarea căruia a trebuit să îşi formuleze instrumentele actoriceşti din spatele unui machiaj care să o urâţească. În "Capcana/ Destroyer", australianca joacă, în regia semnată de Karyn Kusama, într-o poveste plină de suspans care urmăreşte încercarea unei poliţiste de a-şi îndrepta greşelile făcute în timpul unei operaţiuni pe care a susţinut-o sub acoperire. Kidman colaborează cu regizoarea care a semnat titluri ca "Æon Flux" şi "Jennifer's Body", pentru un rol pentru care a repetat strategia care i-a adus un Oscar în 2003, atunci când a interpretat-o pe Virginia Wolf, cu o linie a feţei care nu mai avea mare lucru în comun cu cea adevărată.

Noul tur de forţă actoricesc propus de actriţă se vede astfel: 

"Frizerul de câini/ Dogman", în regia lui Matteo Garrone, este revelaţia cinematografiei italiene din ultimii ani. Drama a primit nu mai puţin de trei premii ale Academiei de Film Europene. A câştigat premiul pentru cel mai bun actor, pentru Marcello Fonte, pe care Garrone îl numeşte "un Buster Keaton de azi“. Pelicula a luat şi premiul pentru cele mai bune costume şi cel pentru cel mai bun machiaj. Filmul a rulat în premieră mondială la Festivalul de la Cannes, de unde a plecat cu premiul pentru cea mai bună interpretare masculină şi Palme Dog, rezervat celui mai bun artist canin.

Drama italiană se desfăşoară după următoarele repere: 

Drama spaniolă "Valurile/ Las olas" întoarce pe dos celebra comedie "Vreau să fiu mare/ Big" (1988). Dacă eroul lui Tom Hanks era un copil care ajunge om mare, personajul jucat de Alfonso Tort este un om mare care se trezeşte copil după o baie în mare.

Călătoria la începutul maturizării arată aşa: 

"Mary regina Scoţiei/ Mary Queen of Scots" aduce debutul în lungmetraj pentru regizoarea Josie Rourke, cunoscută pentru montările de teatru de pe scena londoneză. Saoirse Ronan şi Margot Robbie interpretează rolul celor două verişoare, Mary şi Elisabeth I, care au întrupat conflictul dintre catolici şi protestanţi în pragul secolului de aur britanic.

Confruntarea dintre cele două femei de care au fost legate speranţele celor două grupuri de britanici arată astfel: 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici