Premiul Nobel 2020 pentru chimie a fost câştigat de Emmanuelle Charpentier şi Jennifer Doudna pentru ”o descoperire revoluţionară”

  • Premiul Nobel 2020 pentru chimie a fost acordat lui Emmanuelle Charpentier din Franţa şi lui Jennifer Doudna, din Statele Unite.
  • au dezvoltat „foarfecile moleculare,” capabile să modifice genele umane, o descoperire revoluţionară.
2319 afișări
Imaginea articolului Premiul Nobel 2020 pentru chimie a fost câştigat de Emmanuelle Charpentier şi Jennifer Doudna pentru ”o descoperire revoluţionară”

Premiul Nobel 2020 pentru chimie a fost câştigat de Emmanuelle Charpentier şi Jennifer Doudna pentru ”o descoperire revoluţionară”

Premiul Nobel 2020 pentru chimie a fost acordat miercuri, 7 octombrie lui Emmanuelle Charpentier din Franţa şi lui Jennifer Doudna, din Statele Unite, doi geneticieni care în anul 2012 au dezvoltat „foarfecile moleculare,” capabile să modifice genele umane, o descoperire revoluţionară.
 
Acest premiu le-a fost acordat pentru ”dezvoltarea unei metode de editare a genelor”, cu „un instrument de rescriere a codului vieţii,” a subliniat juriul de la Stockholm la anunţarea premiului.
 
A fost prima dată în istoria Premiilor Nobel când un premiu a fost împărţit de două femei.
 
Tot astăzi s-au împlinit şi 6 ani de când germanul de origine română, Ştefan Hell, câştiga Premiul Nobel în chimie pentru dezvoltarea microscopiei fluorescente cu super-rezoluţie.
 
Valoarea premiului Nobel este de 10 milioane de coroane suedeze (aproximativ 950.000 de euro). Aceasta este împărţită, dacă există mai mulţi laureaţi ai unui singur premiu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici