Presupusul vinovat de apariţia pozelor cu Scarlett Johansson goală pe internet a fost arestat

Un bărbat de 35 de ani din statul american Florida este presupusul hoţ al unor fotografii personale ale lui Scarlett Johansson, în care actriţa apare goală şi care au fost preluate de mai multe site-uri, el fiind arestat miercuri.

521 afișări
Imaginea articolului Presupusul vinovat de apariţia pozelor cu Scarlett Johansson goală pe internet a fost arestat

Scarlett Johansson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţiştii sunt siguri că Christopher Chaney, în vârstă de 35 de ani, pe care l-au arestat miercuri, la Jacksonville, după o anchetă de 11 luni, este cel care a furat fotografiile vedetei din telefonul acesteia, potrivit contactmusic.com.

Pozele respective, incluzând una în care actriţa ţine un prosop în timp ce posteriorul i se reflectă într-o oglindă şi o alta în care este întinsă în pat, cu bustul gol, au ajuns pe internet în urmă cu mai multe săptămâni.

Potrivit procurorului Andre Birotte Jr., "motivul este întotdeauna o chestiune într-un caz de infracţiune". "Nu avem informaţii care să sugereze că el a avut câştiguri. A fost singurul acuzat. Informaţiile pe care le avem arată că el se face vinovat de interceptare şi hacking la aceste conturi", a mai spus procurorul.

Deşi poliţia a crezut iniţial că vinovaţi sunt mai mulţi hackeri, acum se pare că cel acuzat a reuşit singur să afle parolele şi răspunsurile la întrebările de siguranţă ale conturilor unor celebrităţi din informaţiile care sunt publice.

O dată ce a putut accesa conturile lor, a instalat un sistem prin care toate e-mail-urile, trimise şi primite, îi erau automat transmise lui.

FBI a refuzat să menţioneze numele celorlalte celebrităţi care i-ar fi fost victime, dat fiind că investigaţia este în desfăşurare.

Chaney ar fi vinovat şi de furtul unor fotografii intime ale cântăreţei Christina Aguilera, în decembrie 2010, care au fost, de asemenea, postate pe internet. În plus, telefonul actriţei Mila Kunis a fost piratat în septembrie şi o fotografie personală a vedetei a apărut pe internet, potrivit AFP.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă de până la 121 de ani de închisoare.

Avocatul lui Scarlett Johansson, Marty Singer, a ameninţat cu acţiuni în justiţie şi site-urile care au publicat fotografiile cu actriţa şi a trimis o scrisoare mai multor publicaţii online în care a precizat că imaginile sunt "fotografii furate, private şi sub protecţia drepturilor de autor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici