Prima chitară arsă de Jimi Hendrix, vândută la licitaţie (Galerie Video)

Prima chitară arsă de Jimi Hendrix în cadrul unui concert, în 1967, a fost vândută pentru 346.000 de euro, în cadrul unei licitaţii care a avut loc joi seara, la Londra, în timp ce primul contract semnat de membrii formaţiei Beatles a fost adjudecat pentru 296.000 de euro.

114 afișări
Imaginea articolului Prima chitară arsă de Jimi Hendrix, vândută la licitaţie (Galerie Video)

Prima chitară arsă de Jimi Hendrix, vândută la licitaţie

Hendrix a dat foc chitării sale marca Fender Stratocaster în martie 1967, în timpul unui concert memorabil din Londra.

Muzicianul a fost spitalizat imediat după, suferind de arsuri la mâini.

Gestul lui Hendrix a reprezentat "o schimbare în lumea show-urilor muzicale", potrivit lui Ted Owen, director de achiziţii al Fame Bureau, societate specializată în vânzarea de obiecate care au aparţinut unor staruri rock, care a organizat şi acestă licitaţie.

"El (Jimi Hendrix n.r.) a dus concertele la un alt nivel şi a deschis drumul unei serii de imitaţii şi pastişe, care au supraviţuit până astăzi", a mai precizat Owen.

Primul contract semnat de membrii formaţiei britanice Beatles, cu managerul Brian Epstein, care datează din 12 ianuarie 1962, a fost vândut pentru suma de 296.000 de euro.

Brian Epstein, numit al cincilea Beatles, a fost cel care a contribuit la lansarea formaţiei, după ce a asistat la un concert dintr-un club din Liverpool.

Jimi Hendrix - "Wild Thing"

Jimi Hendrix - "Hey Joe"

Jimi Hendrix - "Foxy Lady"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici