VIDEO   Prima fotografie a găurii negre din centrul Galaxiei noastre. Sagittarius A, „monstrul” din Calea Lactee

În premieră, putem „admira” gaura neagră Sagittarius A, ce se află în centrul Galaxiei noastre.

1509 afișări
Imaginea articolului Prima fotografie a găurii negre din centrul Galaxiei noastre. Sagittarius A, „monstrul” din Calea Lactee

FOTO Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

Gaura neagră, denumită Sagittarius A*, se află în centrul imaginii, în regiunea întunecată.
 
„Chiar dacă temperatura găurii negre este enormă, lumina nu poate pleca în spaţiu, fiind ţinută de gravitaţia foarte mare. Astfel, gaura neagră îşi face prezenţa prin absenţă. Lumina pe care o vedem este dată de gazul care se roteşte în jurul găurii negre”, explică astronomii de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din Bucureşti. 
 
Imaginea este realizată cu  Event Horizon Telescope, un grup de radiotelescoape aflate în mai multe zone ale globului pământesc. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici