Prima Lună plină de toamnă, numită şi ”Luna Sângerie” sau ”Luna Vânătorului”, va lumina cerul duminică

  • Prima Lună plină de toamnă este cunoscută uneori sub numele de ”Luna Vânătorului” sau ”Luna Sângerie”.
  • Aceasta va împodobi cerul duminică, 9 octombrie.
  • Luna plină va apărea pe cer duminică, la ora 22:55, ora României.
29865 afișări
Imaginea articolului Prima Lună plină de toamnă, numită şi ”Luna Sângerie” sau ”Luna Vânătorului”, va lumina cerul duminică

Prima Lună plină de toamnă, numită şi ”Luna Sângerie” sau ”Luna Vânătorului”, va lumina cerul duminică

Deşi nu va fi o "super Lună", un termen neştiinţific care se referă la Lunile pline care apar în timp ce Luna se află la cea mai mare apropiere de Pământ, această Lună plină vine cu o moştenire interesantă de nume în diferite tradiţii culturale.
 
Triburile nativilor americani Algonquin din nord-estul SUA numeau această Lună plină ”Luna Călătoare”, ”Luna Vânătorului” sau ”Luna Sângerie”, potrivit unui blog al Nasa.
 
De asemenea, ea marchează sfârşitul unei perioade de post pentru călugării budişti cunoscută sub numele de Vassa, un festival de curse de bărci în Laos şi festivalul Sukkot din calendarul ebraic, care durează şapte zile, potrivit Independent.
 
Luna plină din 9 octombrie va fi prima de la echinocţiul de toamnă din 20 septembrie, aruncând o lumină suplimentară de seară pe un peisaj în care lumina zilei se scurtează acum, în timp ce Soarele se îndreaptă spre minimul său la solstiţiul de iarnă din 21 decembrie în emisfera nordică.
 
Luna plină precedentă, care a răsărit pe 10 septembrie, a fost ”Luna Recoltei”. Următoarea Lună plină de după duminică va fi pe 8 noiembrie şi este numită uneori ”Luna Castorului”.
 
Fie că este numită ”Luna Vânătorului”, ”Luna Sângerie” sau pur şi simplu Lună plină, lumina acesteia din 9 octombrie ”va spăla”, probabil, majoritatea vederilor unui alt eveniment ceresc, ploaia de meteoriţi Draconide. Un afişaj în general slab de stele căzătoare pentru început, Draconidele vor atinge apogeul între 9 şi 10 octombrie şi se vor pierde probabil în strălucirea lunară.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici