Prima pisică clonată din lume, CC, a ajuns la „majorat”. Felina a împlinit 18 ani

Prima pisică clonată din lume, Copy Cat, a împlinit 18 ani recent şi a fost sărbătorită de familia care o îngrijeşte din oraşul College Station, statul american Texas, potrivit tmz.com.

1026 afișări
Imaginea articolului Prima pisică clonată din lume, CC, a ajuns la „majorat”. Felina a împlinit 18 ani

Prima pisică clonată din lume, CC, a ajuns la „majorat”. Felina a împlinit 18 ani (Foto: Wikipedia)

Copy Cat - sau CC - a fost clonată în 2001, într-un laborator de la A&M University din Texas şi a sărbătorit a 18-a aniversare pe 22 decembrie.

Momentul a fost unul special, pentru că, la momentul în care a fost clonată, cercetătorii au crezut că animalele obţinute prin această procedură nu trăiesc foarte mult.

Îngrijitorul lui CC, Duane Kramer, care a făcut parte din echipa de cercetători ce a clonat pisica, şi soţia acestuia, Shirley, au adoptat felina la scurt timp după ce s-a născut.

Copy Cat a avut la rândul ei o familie, patru pui pe care i-a născut în 2006, dintre care trei au supravieţuit - Tess, Tim şi Zip.

Primul mamifer din lume care a fost obţinut prin tehnica de clonare numită transfer nuclear de celule somatice a fost oaia Dolly, care a murit la vârsta de şase ani, pe 14 februarie 2003.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici