Prima zi de şcoală şi emoţiile ei, pe Twitter

Prima zi de şcoală, cu emoţii sau sentimente amestecate, cu întâmplări amuzante sau lacrimi, a trezit amintiri şi în rândul comunităţii autohtone din cadrul reţelei de microblogging Twitter.

946 afișări
Imaginea articolului Prima zi de şcoală şi emoţiile ei, pe Twitter

Prima zi de şcoală şi emoţiile ei, pe Twitter (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, internauţii români care folosesc Twitter au scris, pe un canal dedicat (#inprimazidescoala), despre amintirile lor din prima zi de şcoală.

Majoritatea reprezentantelor sexului frumos au scris pe Twitter că amintirile lor legate de prima zi de şcoală includ şi codiţe sau funde imense, în timp ce, în rândul băieţilor, prima zi de şcoală a venit cu teama că învăţătoarea îi va bate pentru că nu ştiu să citească sau cu siguranţa că vor ajunge ceva anume când vor fi mari.

În cazul unora, lacrimile din prima zi de şcoală nu au fost provocate de teama de învăţătoare sau de faptul că urmau să stea în bancă cu necunoscuţi, ci de motive estetice, "sperietoarea" fiind în acest caz chiar uniforma.

Mulţi au mai scris şi că doar în clasa I a fost atractiv pentru ei să meargă la şcoală încă din prima zi, spunând că, ulterior, au preferat să ajungă la ore după ce nebunia începutului de an se potolea, asta însemnând a treia sau chiar a patra zi.

Unii s-au îndrăgostit de cineva în prima zi de şcoală şi s-au reîndrăgostit de altcineva după numai două ore, în timp ce alţii au găsit cele mai frumoase creioane colorate din lume sau îşi aduc aminte de ploaie şi de basca roşie, de praful din curtea şcolii sau de buchetul de flori "pentru Doamna" de după care abia se mai vedeau.

Majoritatea au fost încântaţi de prima zi la şcoală, în timp ce alţii spun că nu există nicio altă zi, în afara începutului de an şcolar, în care să poţi deosebi clar elevii - aranjaţi şi dichisiţi - de restul lumii.

De-a lungul timpului, cel care ştia în prima zi că va ajunge cosmonaut a îmbrăţişat o cu totul altă profesie, în timp ce "ochelaristul nesuferit" care se declara "cel mai talentat la desen" s-a făcut inginer.

De ziua în care elevii îşi iau din nou ghiozdanul în spate se mai leagă amintirea pantofilor noi, a florilor, a bentiţei cu pampoane sau a fundelor supradimensionate, a rechizitelor şi cărţilor noi de pe bănci şi a florii puse deasupra lor, curiozitatea unora şi plânsetele altora. Tot în registru se mai găsesc mâinile pline de cerneală, haina de ploaie galbenă şi bufantă, lungă până la glezne, ghiozdanul dreptunghiular cât un geamantan şi sentimentul de "invincibilitate", dorul de colegii de la grădiniţă şi nesiguranţa cunoaşterii drumului spre casă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici