Primele reacţii la moartea creatoarei de modă Zina Dumitrescu: „Zina ne-a iubit pe toţi”

Primele reacţii la anunţul morţii Zinei Dumitrescu nu s-au lăsat aşteptate prea mult, designeri şi realizatori de televiziune arătându-se marcaţi de veste: „Zina ne-a iubit pe toţi”, a scris pe Facebook Rita Mureşan, care s-a considerat mereu un „copil” al Zinei Dumitrescu în calitate de designer.

2574 afișări
Imaginea articolului Primele reacţii la moartea creatoarei de modă Zina Dumitrescu: „Zina ne-a iubit pe toţi”

Primele reacţii la moartea creatoarei de modă Zinei Dumitrescu: „Zina ne-a iubit pe toţi”

”A încetat din viaţă «mama modei româneşti»! Drum lin către stele, frumoasă doamnă Zina Dumitrescu! Dumnezeu să te odihnească în pace! Mulţumim pentru tot ce ai făcut în acest domeniu, iar eu mulţumesc cu recunoştinţă pentru sprijinul dat la începutul carierei mele de designer! Mereu cu un sfat, cu o vorbă bună, sau cu o mustrare dacă era cazul, mama Zina ne-a iubit pe toţi! Condoleanţe familiei! Condoleanţe şi familiei modei româneşti, din care am avut onoarea să fac parte în acelaşi timp cu speciala, efervescenta, frumoasa doamnă Zina Dumitrescu!”, a anunţat Rita Mureşan, care s-a considerat mereu un ”copil” al Zinei Dumitrescu în calitate de designer.

La rândul său, designerul Dorin Negrău a notat: ”Ai fost un înger pentru mulţi dintre noi şi aşa vei rămâne «mama ZINA» . Dumnezeu să te odihnească în pace!”

”De astăzi, acest om este o amintire. Pentru multă lume - e un simplu creator de modă, care a facut rochii şi a clădit cariere. Pentru mine a fost, mulţi ani, un membru al familiei. Rubrica sa de la «Ceaiul de la ora 5», onorată săptămână de saptămână, timp de 8 ani, fără nicio pauză, ne-a oferit prilejul de a cunoaşte un munte de talent, un vulcan de energie, un suflet cât o planetă. Zina Dumitrescu a plecat să-i îmbrace pe îngeri, după ce ani de zile, din lumina reflectoarelor, a ajuns în cea a singurătăţii”, a scris realizatoarea de televiziune Marina Almăşan

Zina Dumitrescu a murit joi, la azilul de bătrâni din Ghermăneşti, unde era internată de mai mulţi ani. Creatoarea de modă nu a mai putut fi salvată după ce a intrat în stop cardiorespirator
Pe numele real Zenobia Bogoş, Zina Dumitrescu s-a născut pe 16 iunie 1936, în Ismail, pe atunci Regatul României, în prezent Republica Moldova.

După cel de-Al Doilea Război Mondial, familia celei care era supranumită de manechine şi colegii de showbiz "mama modei din România", s-a mutat la Piteşti.

A absolvit cursurile Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti.

Încă din primul an de facultate a început să lucreze ca manechin, iar, la vârsta de 30 de ani, a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus din Bucureşti.

A contribuit la lansarea carierei mai multor modele devenite celebre, precum Eugenia Ştefan (Janine), Romaniţa Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet, Cătălin Botezatu.

A creat zeci de colecţii de modă, participând la festivaluri de profil din ţară şi din străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici