Primetime Emmy Awards 2015 a stabilit un record negativ - cea mai mică audienţă TV din istoria galei

Ediţia din 2015 a Primetime Emmy Awards, eveniment în cadrul căruia sunt decernate cele mai importante premii din industria de televiziune americană, a stabilit un record negativ, obţinând cea mai mică audienţă din istoria galei, în ciuda succeselor repurtate de popularul serial "Game of Thrones".

223 afișări
Imaginea articolului Primetime Emmy Awards 2015 a stabilit un record negativ - cea mai mică audienţă TV din istoria galei

Primetime Emmy Awards 2015 a stabilit un record negativ - cea mai mică audienţă TV din istoria galei

Potrivit audienţelor preliminare furnizate luni de compania Nielsen, doar 11,9 milioane de telespectatori americani au urmărit gala premiilor Primetime Emmy, difuzată duminică seară, în direct, de postul de televiziune Fox. La aceeaşi oră, postul rival NBC a transmis emisiunea sportivă "Sunday Night Football", informează Reuters.

Audienţa galei premiilor Primetime Emmy din acest an a fost cu 4 milioane de telespectatori mai mică decât aceea din 2014 şi, totodată, cea mai mică din istoria show-ului.

Recordul de audienţă pentru o gală Primetime Emmy a fost stabilit în 2013, când comedia "Modern Family" şi drama "Breaking Bad" au câştigat principalele trofee, iar evenimentul a fost vizionat de 17,76 milioane de telespectatori.

Gala de duminică seară s-a remarcat prin victoriile surprinzătoare repurtate atât de "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones" - unul dintre cele mai populare seriale dramatice din istoria televiziunii americane - şi de un alt serial produs tot de HBO, "Veep", o comedie cu accente de satiră la adresa administraţiilor de la Casa Albă. De asemenea, "Game of Thrones" a stabilit un nou record, câştigând 12 premii Emmy într-un singur an.

Show-ul de duminică a intrat în istorie şi prin faptul că Viola Davis, protagonista serialului "How To Get Away With Murder", a devenit prima femeie de culoare din cei 67 de ani de existenţă ai galei Emmy care a primit trofeul pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal dintr-un serial dramatic.

În schimb, meciul de fotbal american dintre echipele Green Bay Packers şi Seattle Seahawks, difuzat de NBC în cadrul emisiunii "Sunday Night Football", a atras în faţa micilor ecrane 23 de milioane de telespectatori.

Cea de-a 67-a gală Primetime Emmy Awards a fost prezentată de actorul de comedie Andy Samberg şi difuzată în direct de televiziunea Fox.

Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, recompensând excelenţa programelor de televiziune americane difuzate în prime time. Decernate în premieră în 1949, distincţiile au fost mult timp cunoscute sub denumirea de "premiile Emmy", până la apariţia Daytime Emmy Awards, acordate pentru prima oară în anii 1970, iar cuvântul "primetime" a fost atunci adăugat în titulatura lor oficială, pentru a elimina posibilitatea unor confuzii între cele două trofee.

Premiile Primetime Emmy se acordă, în general, în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Gala este difuzată, prin rotaţie, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii - CBS, ABC, NBC şi FOX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici