Primul ecran IMAX din România, instalat luni, la Bucureşti

Primul ecran IMAX din România a fost instalat luni, la Bucureşti, în cinematograful operat de Cinema City International care va fi inaugurat pe 20 noiembrie, în cadrul unui megaplex de 21 de săli de cinema, în mall-ul AFI Palace Cotroceni, în urma unei investiţii de peste 10 milioane de euro.

144 afișări
Imaginea articolului Primul ecran IMAX din România, instalat luni, la Bucureşti

Primul ecran IMAX din România, instalat luni, la Bucureşti (Imagine:Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ecranul, de înălţimea unui bloc de opt etaje, a fost ridicat luni în sala care va găzdui cinematograful IMAX. Aceasta are 398 de locuri şi beneficiază de o instalaţie de sunet de 20.000 de waţi. Potrivit reprezentanţilor Cinema City Internaţional, amenajarea sălii a durat trei săptămâni de la intrarea în spaţiu.

"Efectul IMAX este un efect combinat - sala, care permite o anume vizibilitate, proiectorul - care rulează filmul de 17mm şi ecranul - care permite vederea periferică. Pentru fiecare sală IMAX în parte există un sistem de sunet special conceput", a declarat Corina Gonţeanu, director de marketing Cinema City România.

Proiectorul IMAX instalat la Bucureşti cântăreşte o tonă şi a costat circa 2 milioane de euro, comparativ cu un proiector clasic de 35mm, care costă în jur de 40.000 de dolari. Lumina generată de lămpi este de 15.000 de waţi.

Tehnologia IMAX (Image Maximum) are la bază o peliculă de film specială de 70mm, iar sistemul de proiecţie cu lentile duble şi sistemele audio digitale de tip tridimensional creează o experienţă 3D autentică, permiţând rularea simultană a două benzi de film la o viteză de 24 de cadre pe secundă. Pentru a obţine efectul de proiecţie 3D, lentilele proiectorului sunt aliniate cu precizie şi generează pe ecranul gigant imagini suprapuse pentru ochiul drept şi pentru ochiul stâng. De asemenea, filtrele polarizate aplicate lentilelor proiectorului sunt realizate astfel încât să se potrivească cu cele din ochelarii speciali ai spectatorilor.

Noul megaplex cuprinde 21 de ecrane de cinema şi aproximativ 4.300 de locuri - 17 săli standard, 3 săli VIP şi cinematograful IMAX.

În Europa există în jur de 70 de săli IMAX. Cinema City deţine, în ţările în care este prezentă, licenţa exclusivă de operare a cinematografelor IMAX. În prezent, compania operează opt cinematografe IMAX: cinci în Polonia, unul în Cehia, unul în Bulgaria şi unul în Ungaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici