Primul film rusesc produs cu tehnologia Imax 3D a stabilit recorduri spectaculoase în Rusia şi China - VIDEO

Filmul "Stalingrad 3D", primul lungmetraj rusesc produs cu tehnologia Imax 3D, a obţinut cele mai mari încasări înregistrate vreodată în Rusia în weekendul premierei, respectiv cele mai mari încasări din China reuşite de un film străin care nu a fost produs la Hollywood, informează screendaily.com.

518 afișări
Imaginea articolului Primul film rusesc produs cu tehnologia Imax 3D a stabilit recorduri spectaculoase în Rusia şi China - VIDEO

Primul film rusesc produs cu tehnologia Imax 3D a stabilit recorduri spectaculoase în Rusia şi China - VIDEO (Captură video)

Astfel, filmul "Stalingrad 3D" a obţinut încasări de 14,3 milioane de dolari în primul său weekend de proiecţii în Rusia, unde a rulat în 1.400 de cinematografe. Filmul a fost lansat în Rusia pe 10 octombrie.

Drama de război, care a beneficiat de un buget de 30 de milioane de dolari, este o coproducţie Rusia-Germania, cu un scenariu inspirat de anumite scene din romanul "Viaţă şi destin" de Vasili Grossman şi de povestea "Casei lui Pavlov", o clădire de pe malul Volgăi, devenită un simbol al rezistenţei împotriva forţelor net superioare ale soldaţilor germani.

Filmul urmăreşte povestea unui grup de soldaţi ruşi care, în timpul asedierii Stalingradului din toamna lui 1942, ţin piept soldaţilor germani în încercarea lor de a proteja singura supravieţuitoare a clădirii de apartamente, o tânără în vârstă de 19 ani, de haosul şi cruzimea din jur.

Regizat de Fiodor Bondarciuk (care în 2008 a realizat blockbusterul SF "Obitaemîi ostrov"), filmul îi are în distribuţie, printre alţii, pe Serghei Melkumov, Serghei Bondarciuk, Thomas Kretschmann, iar muzica este semnată de Angelo Badalamenti ("Twin Peaks").

După încasările record din Rusia, filmul a obţinut câştiguri impresionante şi în China, unde a înregistrat 8,3 milioane de dolari în primul weekend de la lansarea în cinematografe pe 31 octombrie, acestea fiind cele mai mari încasări obţinute vreodată de un film care nu a fost produs în Statele Unite sau în China.

Nu se cunoaşte deocamdată data la care filmul, distribuit în Rusia prin Sony Pictures, via Columbia Pictures, va fi distribuit şi în Statele Unite şi Europa, compania Columbia trebuind să decidă mai întâi dacă va opta pentru dublarea sau subtitrarea peliculei.

Fiodor Bondarciuk, născut pe 9 mai 1967, fiul cunoscutului regizor Serghei Bondarciuk şi al actriţei Irina Skobţeva, este un regizor de film, actor, realizator de videoclipuri şi producător rus.

Fiodor Bondarciuk şi-a lansat cariera de regizor în anul 2005, când a turnat filmul "Deviataia rota", care prezintă povestea celebrei companii disciplinare" a noua, Regimentul 345, care a luptat în Afganistan, film ce a fost propunerea Rusiei la Oscar.

Următorul film de succes a fost SF-ul "Obitaemîi ostrov", în 2008, după povestea fraţilor Strugaţki, autori ruşi de SF şi Fantasy, cu un buget de 36,5 milioane dolari, la care regizorul a filmat vreme de patru ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici