Primul portret oficial al ducesei Catherine, expus la National Portrait Gallery din Londra - FOTO

Primul portret oficial al ducesei Catherine, soţia prinţului William al Marii Britanii, a fost dezvelit vineri, la National Portrait Gallery din Londra.

304 afișări
Imaginea articolului Primul portret oficial al ducesei Catherine, expus la National Portrait Gallery din Londra - FOTO

Primul portret oficial al ducesei Catherine, expus la National Portrait Gallery din Londra (Imagine: Hepta)

Chipul ducesei Catherine apare pictat pe un fond negru, iar soţia prinţului William poartă o cămaşă de culoare gri petrol. Tabloul realizat de artistul Paul Emsley o prezintă pe ducesa Catherine în timp ce aceasta schiţează un surâs enigmatic.

Ducesa de Cambridge şi soţul său, al doilea în ordinea de succesiune la tronul britanic, au efectuat o vizită privată, vineri dimineaţă, la National Portrait Gallery, pentru a vedea tabloul înainte ca acesta să fie dezvelit oficial.

După ce a analizat opera timp de zece minute, cuplul regal s-a întâlnit cu artistul şi cu familia sa.

"Este impresionat. Consider că este formidabil", i-a spus ducesa Catherine pictorului Paul Emsley. "Este minunat, este absolut minunat", a spus, la rândul său, prinţul William.

Cuplul regal a participat, totodată, la un dejun oficial organizat la National Portrait Gallery, la care au participat şi părinţii ducesei, fratele ei, James, şi sora sa, Pippa.

Publicul va putea să admire tabloul începând de vineri după-amiază, în cadrul colecţiei de artă contemporană a National Portrait Gallery, la care accesul este gratuit.

Pentru realizarea acestui portret, ducesa Catherine a pozat pentru Paul Emsley în mai şi iunie 2012, în studioul artistului, dar şi la palatul Kensington.

"Ducesa mi-a explicat că doreşte să fie pictată cât mai natural", a declarat pictorul Paul Emsley.

Ducesa Catherine, soţia prinţului William al Marii Britanii, a împlinit pe 9 ianuarie vârsta de 31 de ani.

La peste un an şi jumătate de la nunta lor somptuoasă, prinţul William şi soţia sa Catherine au anunţat, pe 3 decembrie 2012, că vor avea primul lor copil, viitorul moştenitor al tronului Marii Britanii, iar această veste era aşteptată cu înfrigurare şi speranţă de multe luni de întregul regat.

Spitalizarea pentru câteva zile a ducesei britanice, la începutul lunii decembrie, la Londra, din cauza unor greţuri puternice cauzate de sarcină, a precipitat acel anunţ oficial.

Începutul ei de sarcină a fost însă umbrit de sinuciderea unei asistente medicale din acea clinică londoneză, victimă a unei farse telefonice organizate de doi jurnalişti ai unui post radiofonic din Australia, care doreau să obţină informaţii despre starea de sănătate a ducesei.

William, fiul prinţului Charles şi al prinţesei Diana, s-a căsătorit cu Kate Middleton pe 29 aprilie 2011, la Londra, în cadrul unei ceremonii somptuoase, care a fost urmărită de aproximativ 2 miliarde de telespectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici