"Prinţesa Cetăţii" de la Festivalul Sighişoara Medievală, o elevă de 17 ani

"Prinţesa Cetăţii", desemnată în urma concursului de miss de la Festivalul Sighişoara Medievală de vineri şi sâmbătă seară, este o elevă în vârstă de 17 ani, Cristina Blaian, din Sighişoara.

197 afișări
Imaginea articolului "Prinţesa Cetăţii" de la Festivalul Sighişoara Medievală, o elevă de 17 ani

"Prinţesa Cetăţii" de la Festivalul Sighişoara Medievală, o elevă de 17 ani (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În semifinală au intrat, vineri, 16 tinere, probele constând în prezentarea rochiilor medievale, probă de dans medieval şi întrebări din partea prezentatorului şi a juriului privind oraşul Sighişoara, istoria Cetăţii şi idealurile personale.

Sâmbătă, în finală au intrat şase fete, spectacolul fiind punctat de numeroase momente artistice, între care un recital de muzică medievală cu instrumente specifice Dizzi Dulcimer (Anglia) şi unul susţinut de cunoscuta soprană suedeză Sofia Kallgren, care a interpretat piese celebre din filme, precum "Gladiatorul", "Stăpânul inelelor" şi "Titanic".

Cele şase finaliste au avut de trecut mai multe probe de coregrafie, ele intrând în pelerine albe cu glugă în timp ce Sofia Kallgren interpreta piesa "Now we are free" şi în rochii drepte simple de culoare închisă în timpul cântecului "The Prayer", interpretat de aceeaşi solistă.

În timpul recitalului Dizzi Dulcimer, concurentele au susţinut ultima probă de coregrafie, în rochiţe albe şi având coroniţe de flori pe cap.

Juriul internaţional a desemnat-o apoi pe Cristina Blaian drept câştigătoare a acestui concurs de miss, tânăra declarând că i s-a părut "uimitor" şi "extraordinar" să poată câştiga acest titlu, deşi proba de cultură generală din prima zi a concursului i s-a părut destul de dificilă.

După desemnarea câştigătoarei concursului "Prinţesa Cetăţii", a fost dat startul unui impresionant foc de artificii, urmat de un concert extraordinar de muzică celtă al formaţiei spaniolo-franceze Briganthya.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici