Prinţii Harry şi William, pe motociclete în Africa

Prinţii Harry şi William, moştenitori ai tronului Marii Britanii, intenţionează să facă o călătorie pe motociclete în Africa, pe o distanţă de aproximativ 1.600 de kilometri, în interes caritabil, informează dailymail.co.uk.

4 afișări
Imaginea articolului Prinţii Harry şi William, pe motociclete în Africa

Prinţii Harry şi William, pe motociclete în Africa, în interes caritabil

Potrivit sursei citate, fiii prinţului Charles, primul în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, vor să urmeze exemplul actorului britanic Ewan McGregor, care, împreună cu un prieten al său, Charley Boorman, a făcut câteva călătorii pe motocicletă pe unele dintre cele mai dificile terenuri, în cadrul reality show-ului de aventuri "Long Way Down". Scopul serialului de aventuri a fost de a strânge bani pentru diverse asociaţii caritabile.

Scopul călătoriei celor doi prinţi este, de asemenea, de a strânge bani în numele asociaţiei caritabile Sentebale, fondată de Harry în beneficiul copiilor din Lesotho, rămaşi orfani din cauza maladiei SIDA.

Prinţul William este un fan al motocicletelor puternice, deţinând, în prezent, o Honda Blackbird.

Traseul african este unul care pune multe probleme din punct de vedere al securităţii. Drumurile sunt într-o stare foarte proastă - acolo unde există -, şoferii locali respectă rar regulile de circulaţie şi conduc nebuneşte. Animalele sălbatice, mai ales cele care sunt active pe timpul nopţii, constituie un pericol suplimentar.

În plus, consilieri pe probleme de turism din cadrul Ministerului Afacerilor Externe avertizează asupra faptului că în Lesotho, una dintre ţările pe care prinţii speră să o viziteze, s-au înmulţit jafurile de maşini.

Traseul nu a fost finalizat, dar va include, probabil, şi Africa de Sud, o ţară de asemenea cunoscută pentru numărul în creştere al jefuitorilor de maşini, care de obicei sunt înarmaţi.

Măsurile de securitate ar putea atinge suma de 100.000 de lire sterline. William şi Harry ar avea nevoie de cel puţin şase gărzi de corp.

Ambii prinţi au vizitat Africa de mai multe ori şi sunt conştienţi de pericolele pe care le-ar putea înfrunta.

Călătoria este programată pentru partea a doua a anului, din cauza angajamentelor militare ale celor doi. Prinţul Harry este locotenent secund în regimentul Blues and Royals, în timp ce prinţul William face, în prezent, un curs de pilotaj pe avioanele Royal Air Force (RAF).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici