Prinţul Charles a sugerat faptul că soţia sa Camilla, ducesă de Cornwall, ar putea deveni regină

Prinţul Charles a sugerat pentru prima oară faptul că soţia sa Camilla, ducesă de Cornwall, ar putea deveni regină, dacă el îi va succede mamei sale, Elizabeth a II-a, la tronul Marii Britanii.

287 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles a sugerat faptul că soţia sa Camilla, ducesă de Cornwall, ar putea deveni regină

Prinţul Charles a sugerat faptul că soţia sa Camilla, ducesă de Cornwall, ar putea deveni regină (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această declaraţie, extrasă dintr-un interviu acordat de prinţul Charles postului american de televiziune NBC, intervine într-un moment în care familia regală britanică se află din nou în atenţia presei internaţionale, odată cu anunţul căsătoriei fiului său, prinţul William, cu iubita sa Kate Middleton.

Întrebat de reporterii americani în legătură cu posibilitatea ca soţia sa Camilla, cu care este căsătorit din 2005, să devină regină dacă el va fi încoronat rege, prinţul Charles a răspuns, după un mic moment de ezitare: "Ei bine, vom vedea. Nu ştiu dacă voi deveni rege - nici dacă voi mai trăi până atunci -, însă acest lucru ar putea fi făcut".

Potrivit Reuters.com, de-a lungul istoriei Marii Britanii, soţia regelui devine regină şi primeşte automat titlul de "regină consoartă", fără a avea însă puteri constituţionale. Însă, în momentul căsătoriei prinţului Charles cu Camilla Parker Bowles, s-a stabilit în mod oficial ca aceasta să primească titlul de "prinţesă consoartă" dacă Charles va deveni rege.

Interviul cu prinţul Charles a fost realizat în luna august într-un castel din Scoţia.

Cei mai mulţi dintre britanici se opun ideii de a o avea ca regină pe Camilla, în special din cauza imensei popularităţi de care se bucură încă prinţesa Diana, prima soţie a prinţului Charles, decedată în urma unui accident de automobil ce a avut loc la Paris în august 1997.

Camilla a fost amanta prinţului Charles încă de pe vremea mariajului acestuia cu Diana. Ea a comentat de altfel această situaţie, într-o declaraţie televizată care a rămas celebră, spunând: "Ei bine, eram deja trei persoane în această căsătorie, iar asta înseamnă că eram prea mulţi".

Prinţul William, fiul cel mare al prinţului Charles şi al prinţesei Diana, a anunţat, marţi, că i-a oferit viitoarei soţii Kate Middleton inelul de logodnă al mamei sale, un obiect care îi este "foarte drag".

Camilla a comentat în maniera ei anunţul viitoarei căsătorii a prinţului William, declarând: "Sunt atât de mulţumită, iar ei sunt la fel de mulţumiţi. E minunat".

Potrivit unui sondaj efectuat de cotidianul Daily Mail, 82% dintre cetăţenii britanici doresc ca toate cheltuielile ocazionate de organizarea căsătoriei prinţului William, care avea loc în 2011, să fie plătite de famila regală, nu de statul britanic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici