Prinţul Harry vrea la Polul Nord

Prinţul Harry, fiul cel mic al prinţului Charles al Marii Britanii, a declarat, vineri, la Londra, că speră să participe la o expediţie către Polul Nord, compusă din foşti militari britanici răniţi în luptă.

34 afișări
Imaginea articolului Prinţul Harry vrea la Polul Nord

Prinţul Harry vrea la Polul Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu ocazia prezentării expediţiei, prinţul Harry, care patronează acţiunea, a declarat: "Veţi fi încântaţi să aflaţi că dacă angajamentele mele militare mi-o vor permite, mă voi alătura echipei". Participarea prinţului la această expediţie ar putea dura cinci zile.

Expediţia, organizată de asociaţia de caritate "Walking with the Wounded", va porni la drum în aprilie 2011 din Siberia, având obiectivul de a parcurge aproape 500 de kilometri. Expediţia va traversa Oceanul Arctic si va ajunge la Polul Nord patru săptămâni mai târziu.

La această acţiune vor participa mai mulţi foşti soldaţi britanici, care şi-au pierdut cel puţin o mână sau un picior în timpul operaţiunilor militare, şi care speră să intre în Cartea Recordurilor în calitate de primele persoane din lume cu membre amputate care vor fi ajuns la Polul Nord.

Expediţia îşi propune să obţină peste un milion de lire sterline (1,11 milioane de euro) de la diverse organizaţii de caritate pentru a ajuta la reconversia profesională a soldaţilor răniţi pe câmpul de luptă.

Fiecare dintre participanţi trebuie să tragă câte o sanie cu greutatea de peste 110 kilograme, la temperaturi ce oscilează între -15°Cşi -50°C.

"Sunt absolut încântat să patronez această expediţie minunată. Va fi o călătorie extraordinară", a declarat prinţul Harry, în vârstă de 25 de ani, care s-a aflat pe frontul din Afganistan timp de 10 săptămâni în 2007 - 2008. Prinţul Harry urmează, în prezent, un stagiu de formare ca pilot de elicopter în cadrul corpului de aviaţie al armatei britanice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici