Prinţul Paul şi prinţesa Lia vor participa la o parte din evenimentele de la nunta prinţului Albert

Prinţul Paul şi prinţesa Lia vor participa la o parte din evenimentele prilejuite de nunta prinţului Albert al II-lea cu logodnica lui, Charlene, care se vor desfăşura pe 1 şi 2 iulie în Principatul de Monaco.

640 afișări
Imaginea articolului Prinţul Paul şi prinţesa Lia vor participa la o parte din evenimentele de la nunta prinţului Albert

Prinţul Paul şi prinţesa Lia vor participa la o parte din evenimentele de la nunta prinţului Albert (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Prinţul Paul şi prinţesa Lia vor pleca din România joi dimineaţă şi se vor întoarce din Principatul de Monaco duminică, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii prinţului.

Prinţul Paul şi prinţesa Lia nu vor participa la ceremonia religioasă, însă vor lua parte la celelalte evenimente organizate în cadrul nunţii princiare, după cum au spus reprezentanţii prinţului.

Rochia prinţesei Lia pentru nunta prinţului Albert a fost creată de Cătălin Botezatu.

Prinţul Paul şi prinţesa Lia vor oferi ca dar de nuntă cuplului princiar un obiect realizat de un artist român.

Totodată, joi, de la ora 21.00, prinţul Paul şi prinţesa Lia vor da o petrecere, la hotel Fairmont din Monte Carlo, pentru presa din România care va participa la nunta prinţului Albert al II-lea cu logodnica lui, Charlene.

Din România, la nunta prinţului Albert de Monaco va participa şi fostul jucător de tenis Ilie Năstase, care va fi însoţit de iubita lui, Brigitte Sfăt. Ilie Năstase a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că va participa la evenimentele din cadrul nunţii prinţului Albert al II-lea. Ilie Năstase şi Brigitte Sfăt vor pleca la Monaco joi şi vor sta în principat trei zile.

Pe de altă parte, vedeta de televiziune Mihaela Rădulescu, care locuieşte în Principatul de Monaco, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că nu va participa ca invitat oficial la evenimentele prilejuite de nunta prinţului Albert al II-lea, ci se va bucura de manifestări "ca simplu privitor".

Principatul de Monaco, decorat în culorile monegasce şi sud-africane, promite locuitorilor săi o mare sărbătoare populară la începutul lunii iulie, cu ocazia nunţii prinţului Albert al II-lea cu logodnica lui, Charlene. La ceremoniile care se vor desfăşura pe durata a două zile (1 şi 2 iulie) sunt aşteptate numeroase personalităţi şi capete încoronate.

Printre personalităţile care şi-au confirmat prezenţa la nunta prinţului Albert al II-lea se numără Karl Lagerfeld, Inès de la Fressange, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism Jean Todt, preşedintele CIO Jacques Rogge, regele Suediei, preşedintele libanez Michel Suleiman şi preşedinta Irlandei Mary McAleese.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy va fi şi el prezent, potrivit unor surse, însă nu a fost luată deocamdată nicio decizie în legătură cu prezenţa la eveniment a soţiei sale, care este însărcinată. Prinţul William al Marii Britanii şi soţia lui, Catherine, nu vor fi prezenţi, deoarece în acea perioadă se vor afla într-o vizită oficială în Canada.

Potrivit programului oficial al nunţii, după ce vor asista joi, 30 iunie, la un concert susţinut de trupa Eagles, rezervat rezidenţilor şi transfrontalierilor, prinţul Albert al II-lea şi sud-africana Charlene Wittstock, o fostă campioană de nataţie, se vor căsători civil în ziua următoare, la ora locală 17.00 (15.00 GMT), în sala tronului din palatul princiar.

După o scurtă apariţie la balconul palatului, ei se vor alătura celor 6.000 de "supuşi" monegasci, reuniţi în piaţa centrală din faţa palatului princiar, care vor avea ocazia să deguste diverse preparate sud-africane şi să asiste la un concert nocturn susţinut de Jean-Michel Jarre în portul din Monaco.

Sâmbătă va avea loc ceremonia religioasă, celebrată nu în catedrala unde s-au cununat prinţul Rainier şi Grace Kelly - părinţii lui Albert al II-lea -, ci în aer liber, în Curtea de onoare a palatului princiar.

Slujba religioasă va fi transmisă pe ecrane uriaşe amplasate în tot oraşul, iar la eveniment va participa soprana americană Renee Fleming şi 4.300 de invitaţi.

Mirii vor traversa apoi oraşul, într-un automobil hibrid Lexus decapotabil, până la o capelă unde mireasa îşi va depune buchetul. Seara, dineul oficial va avea loc pe terasele din faţa cazinoului din Monaco şi va include preparate concepute de renumitul maestru bucătar Alain Ducasse. Dineul va fi urmat de un uriaş foc de artificii şi de un bal.

Albert al II-lea, prinţul suveran în vârstă de 53 de ani, a cunoscut-o în anul 2000 pe campioana sud-africană la nataţie Charlene Wittstock, cu ocazia unui concurs de nataţie organizat la Monaco. Prinţul, denumit în presa franceză "eternul celibatar" - deşi este tatăl a doi copii din relaţii pasagere -, şi-a anunţat logodna în iulie 2010.

Charlene Wittstock, născută în urmă cu 33 de ani în Rhodesia (astăzi în Zimbabwe), era protestantă, dar s-a convertit la catolicism înainte de căsătoria religioasă, ce va avea loc pe 2 iulie.

Albert al II-lea, el însuşi pasionat de sport, a participat la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice, începând cu cea organizată la Calgary în 1998 şi terminând cu cea organizată la Salt Lake City în 2002, în calitate de membru al echipei naţionale de bob. Albert al II-lea este membru al Comitetului Internaţional Olimpic, din 1985, şi preşedintele Comitetului Olimpic Monegasc.

Prinţul Albert are doi copii, din relaţii pasagere, însă, potrivit regulilor de succesiune ale principatului catolic de pe Riviera Franceză, doar copiii născuţi în cadrul căsătoriei pot moşteni tronul.

Ultima dată când Monaco a sărbătorit o nuntă regală a fost în 1956, când tatăl lui Albert, Rainier, s-a căsătorit cu actriţa americană câştigătoare a unui premiu Oscar Grace Kelly.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici