Prinţul William avertizează paparazzi referitor la "hărţuirea" fiului său, George

Prinţul William al Marii Britanii a avertizat doi fotografi să înceteze să îl mai urmărească pe fiul său George în timpul plimbărilor acestuia prin parcurile londoneze, catalogând comportamentul acestora drept "hărţuire", informează Reuters.

797 afișări
Imaginea articolului Prinţul William avertizează paparazzi referitor la "hărţuirea" fiului său, George

Prinţul William avertizează paparazzi referitor la "hărţuirea" fiului său, George (Imagine: Hepta)

Avocaţii care lucrează pentru William şi soţia sa, ducesa Catherine, au trimis o scrisaore celor doi fotografi freelanceri, în care le cer să înceteze să îl urmărească pe prinţul George, potrivit unor reprezentanţi ai moştenitorului tronului Marii Britanii.

Cererea oficială vine după un incident produs săptămâna trecută într-un parc din zona centrală a Londrei, când un fotograf a fost văzut lângă prinţul George şi dădaca acestuia.

"În mod clar, sunt foarte îngrijoraţi", a declarat un purtător de cuvânt al familiei regale despre poziţia lui William şi Kate. Oficialul a mai spus că fotografii au afişat "de-a lungul timpului un tip de comportament care poate fi uşor considerat hărţuire a lui George şi a dădacei".

"Ce ne îngrijorează cel mai mult este faptul extrem de ciudat că doi oameni în toată firea urmăresc prin Londra un copil de 14 luni", a mai spus purtătorul de cuvânt al cuplului princiar.

Problema este una foarte importantă pentru prinţul William, a cărui mamă, prinţesa Diana, a murit, împreună cu iubitul ei, Dodi al-Fayed, în 1997, în urma unui accident de maşină într-un tunel din Paris când încerca să scape de o mulţime de paparazzi.

Naşterea prinţului George, în iulie 2013, a fost un adevărat eveniment mediatic, dar de atunci copilul a fost rareori văzut în public.

"(William şi Kate, n.r.) Vor ca prinţul George să ducă o viaţă cât se poate de normală în timpul copilăriei şi este evident că aceste lucru nu se poate dacă oamenii se duc în parcurile unde se joacă copiii şi le fac fotografii", a mai spus purtătorul de cuvânt la familiei regale.

Oficialul a mai spus că părinţii prinţului George cred că o serie de fotografii ale copilului au fost publicate în reviste europene, dar nu şi în Marea Britanie, unde presa s-a arătat mult mai reţinută de la moartea prinţesei Diana.

Cuplul princiar s-a plâns de hărţuire din partea presei faţă de ducesa de Cambridge, înainte de căsătoria din 2011. La un an după nuntă, mai multe reviste europene au publicat fotografii ale lui Kate Middleton în care tânăra apărea fără sutien în timpul unei vacanţe în Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici