Prinţul William: Sunt pregătit să modernizez monarhia

Prinţul William a declarat într-un documentar, care va fi difuzat miercuri de postul de televiziune Sky 1, că doreşte să modernizeze monarhia şi să schimbe felul în care familia regală britanică obişnuieşte să abordeze anumite chestiuni tradiţionale, informează express.co.uk.

93 afișări
Imaginea articolului Prinţul William: Sunt pregătit să modernizez monarhia

Prinţul William: Sunt pregătit să modernizez monarhia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prinţul William are propriile sale opinii în anumite chestiuni referitoare la monarhia britanică şi a acceptat să apară în acest documentar, realizat de Ben Fogle, deoarece a ţinut să se exprime în mod public asupra lucrurilor care îl interesează.

Potrivit site-ului express.co.uk, anumite voci din Marea Britanie îi reproşează însă prinţului William graba cu care a făcut aceste declaraţii, deoarece tatăl său, prinţul Charles, este moştenitorul tronului britanic.

În schimb, Ben Fogle, realizatorul acestui documentar, consideră că prinţul William, al doilea pe lista succesorilor la tronul Marii Britanii, va comunica cu poporul britanic mai bine decât o face tatăl său, prinţul Charles.

"Nu e o persoană care renunţă uşor la punctul său de vedere. Are opinii foarte puternice. Am impresia că îşi doreşte să modernizeze familia regală", a declarat Ben Fogle.

Realizatorul britanic, al cărui documentar se concentrează pe activităţile desfăşurate de prinţul William în Africa împreună cu organizaţia pentru conservarea naturii Tusk Trust, l-a întrebat la un moment dat pe William dacă nu cumva s-a plictisit deja ca "autorităţile superioare" - guvernul britanic, Palatul regal sau mass-media - să îi spună mereu ceea ce are voie să facă.

"Tocmai aceasta este problema. Îmi place să mă plasez intenţionat într-o poziţie de dezacord cu ei, deoarece multe dintre lucrurile pe care le fac sau le spun ei sunt de modă veche, nu funcţionează în zilele noastre sau sunt pur şi simplu greşite", a răspuns prinţul William.

"Oamenii au o impresie greşită despre ceea ce se întâmplă în familia noastră. Vreau să îi corectez şi vreau ca oamenii să ştie că şi în familia noastră se petrec lucruri noi şi că există abordări noi şi că nu există niciun motiv care să împiedice pe cineva să încerce să fie diferit. Ascult părerile oamenilor, îmi place să ţin cont adeseori de ele şi apoi să îmi formulez propria opinie", a adăugat William.

Documentarul, care prezintă călătoria pe care prinţul William, în vârstă de 28 de ani, a efectuat-o împreună cu fratele său, prinţul Harry, în vârstă de 26 de ani, în Botswana în luna iunie, va fi difuzat de postul de televiziune britanic Sky 1, miercuri, începând cu ora locală 20.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici