Priveghiul care marchează 36 de ani de la moartea cântăreţului Elvis Presley, difuzat pe internet

Priveghiul care marchează împlinirea a 36 de ani de la moartea cântăreţului american Elvis Presley, organizat la Graceland, ferma din Memphis a artistului, este difuzat pe internet prin intermediul unui streaming video, informează site-ul revistei New Musical Express.

274 afișări
Imaginea articolului Priveghiul care marchează 36 de ani de la moartea cântăreţului Elvis Presley, difuzat pe internet

Priveghiul care marchează 36 de ani de la moartea cântăreţului Elvis Presley, difuzat pe internet

Starul american a murit în reşedinţa sa din Memphis, Graceland, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani. Trupul său neînsufleţit a fost înhumat pe terenul fermei sale, unde sunt îngropaţi de asemenea mama, tatăl şi bunica artistului.

Priveghiul organizat pentru a marca împlinirea a 36 de ani de la moartea celebrului cântăreţ a început în noaptea de joi spre vineri şi se va încheia sâmbătă. Priveghiul este difuzat în direct pe internet, pe canalul dedicat artistului american de pe site-ul YouTube.

Potrivit site-ului billboard.com, fanii din lumea întreagă ai cântăreţului Elvis Presley au început acest "pelerinaj" anual la Graceland încă din seara de joi, dorind să aducă un omagiu "regelui rock'n'roll-ului", într-o ceremonie solemnă.

Câteva mii de fani ai cântăreţului Elvis Presley au aprins lumânări în noaptea de joi spre vineri în timp ce se plimbau, în linişte, prin Meditation Garden de la Graceland, reşedinţa în care a trăit legendarul artist american.

Fanii au depus fotografii, flori şi lumânări în jurul mormântului cântăreţului. Procesiunea, desfăşurată în linişte, a fost întreruptă din când în când de acorduri muzicale difuzate în surdină.

În fiecare an, fanii artistului american se reunesc la Memphis pentru a participa la "Elvis Week" ("Săptămâna lui Elvis"), un eveniment organizat pe parcursul unei săptămâni pentru a onora viaţa şi cariera cântăreţului.

Priveghiul reprezintă punctul culminant al acestui eveniment, care, în acest an, include o petrecere la sediul casei de discuri Stax Records, unde participanţii vor avea posibilitatea de a asculta cele trei albume incluse într-un set de CD-uri lansat recent de această casă, intitulat "Elvis at Stax: Deluxe Edition". Câteva concerte-tribut în memoria lui Elvis Presley şi redifuzarea emisiunii de televiziune "Aloha From Hawaii" înregistrată în ianuarie 1973 se numără printre celelalte evenimente incluse în "Elvis Week", care se va încheia sâmbătă.

Poliţia din Memphis estimează la 35.000 numărul persoanelor care vor participa la priveghiul din acest an. În 2012, circa 75.000 de persoane au mers la Graceland pentru acest priveghi anual. Fosta soţie a lui Elvis, Priscilla Presley, şi fiica lor, Lisa Marie Presley, au susţinut un discurs la evenimentul de anul trecut, fiind pentru prima dată când cele două au fost prezente împreună la acest eveniment.

Priveghiul de la Graceland a început ca o adunare neoficială a fanilor lui Elvis Presley în anul care a urmat morţii artistului. Evenimentul a fost repetat an după an şi a devenit ulterior un program turistic major. Fanii încep să se reunească în afara zidurilor din jurul fermei Graceland cu 12 ore înainte de începerea priveghiului.

Evenimentul a căpătat dimensiuni internaţionale, întrucât printre fanii care vin în fiecare an la Graceland se numără numeroşi turişti din Australia, Brazilia, Marea Britanie, Japonia şi din alte ţări.

Născut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, în Mississippi, Elvis Presley a intrat în legendă drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, albul care cânta ca un negru, sex-simbolul anilor '50 şi rebelul patriot. Elvis Presley a murit în reşedinţa sa din Memphis - Graceland -, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente.

Elvis Presley a vândut un număr impresionant de albume, aproape un miliard. De asemenea, el a jucat în aproximativ 30 de filme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici