Probleme din ce în ce mai mari pentru James Franco. Cinci femei îl acuză pe actor de hărţuire sexuală

Actorul american James Franco este acuzat de hărţuire sexuală de cinci femei, scrie publicaţia The Los Angeles Times, la câteva zile după ce starul a fost recompensat cu un Glob de Aur pentru interpretare.

2058 afișări
Imaginea articolului Probleme din ce în ce mai mari pentru James Franco. Cinci femei îl acuză pe actor de hărţuire sexuală

Actorul James Franco este acuzat de hărţuire sexuală de cinci femei

Cotidianul american a scris, joi, că patru foste studente de la şcoala de film Studio 4 din Hollywood, pe care a înfiinţat-o Franco, îl acuză pe acesta de exploatare sexuală, ele vorbind inclusiv despre presiuni de a juca în scene nud. O a cincea femeie îl acuză pe Franco de faptul că a forţat-o să facă sex oral, în urmă cu doi ani, pe când cei doi aveau o relaţie.

Actorul în vârstă de 39 de ani şi avocaţii săi au negat toate acuzaţiile.

Sarah Tither-Kaplan, o fostă studentă a lui Franco, a scris pe platforma online Twitter, duminică noapte - după ce acesta a primit Globul de Aur pentru cel mai bun actor de comedie, pentru rolul din filmul "The Disaster Artist", pe care l-a şi regizat -, că a fost ca şi cum "ar fi primit o palmă peste faţă" când l-a văzut pe star la gală purtând o insignă "Time's Up".

Campania "Time's Up" este o iniţiativă lansată de aproximativ 300 de vedete de la Hollywood în sprijinul victimelor abuzurilor sexuale la locul de muncă. Dacă majoritatea actriţelor au optat la gala Globurilor de Aur să poarte ţinute negre în semn de protest faţă de hărţuirea sexuală de la Hollywood, bărbaţii, printre care şi James Franco, au putut purta insigne cu textul "Time's Up" ("S-a sfârşit").

Tither-Kaplan, care a jucat rolul unei prostituate într-un film realizat de Franco în 2015, dar care nu a fost lansat, a spus că a luat parte la turnarea unei scene despre o orgie, în care actorul a simulat că face sex oral cu mai multe alte actriţe, şi a explicat că acesta a îndepărtat protecţiile din plastic transparent cu care ele şi-au acoperit zona intimă. De asemenea, lui Tither-Kaplan şi altor colege actriţe li s-a cerut să apară topless şi să danseze în jurul lui Franco, într-o scenă care nu făcea parte din scenariu.

Un avocat al lui Franco a declarat pentru The Los Angeles Times că afirmaţia despre protecţiile pentru zona intimă "este falsă" şi a adăugat că, anterior, Tither-Kaplan făcuse comentarii pozitive pe reţelele de social media despre experienţa sa la filmări. Un alt avocat al actorului a spus că Tither-Kaplan nu a făcut reclamaţii în timpul filmărilor.

Tither-Kaplan, care a apărut în mai multe producţii ale lui Franco, a recunoscut comentariile pozitive şi a spus că Franco şi-a cerut scuze ulterior pentru că a făcut-o să nu se simtă confortabil. Dar experienţele negative au fost ca "nişte semnale", a adăugat aceasta.

Katie Ryan, o altă fostă studentă a actorului, a spus că Franco "îi făcea pe studenţi întotdeauna să creadă că puteau primi roluri dacă acceptau să facă sex sau să se dezbrace".

Două alte foste studente au declarat pentru publicaţia americană că au fost obligate să joace într-o scenă despre un club de striptease pe care nu au considerat-o potrivită din punct de vedere profesional. Hilary Dusome spune că Franco s-a apropiat de grupul de actriţe şi a întrebat dacă vrea cineva să se dezbrace, iar, pentru că nimeni nu s-a oferit, acesta a părăsit furios platoul de filmare. Spusele acesteia au fost confirmate şi de Natalie Chmiel.

Avocaţii lui Franco au spus că afirmaţiile acestora sunt false.

O a cincea femeie, actriţa şi scenarista în devenire Violet Paley, a declarat pentru The Times că l-a privit pe actor ca pe un mentor în momentul în care au început o relaţie, în 2016.

Paley a scris pe platforma online Twitter, chiar în timpul ceremoniei de duminică, despre faptul că Franco a încercat să o abuzeze sexual. "Îţi aminteşti când, în maşină, mi-ai împins capul spre penisul tău dezgolit şi când, cu o altă ocazie, i-ai spus prietenei mele în vârstă de 17 ani să vină la hotelul în care stăteai? După ce deja fuseseşi surprins făcând un lucru similar unei alte tinere de 17 ani?", a scris Paley pe Twitter.

Avocaţii lui Franco au calificat şi aceste afirmaţii drept "neadevărate".

Realizatorul de televiziune Stephen Colbert l-a avut ca invitat pe James Franco în emisiunea sa de marţi, de la postul CBS, în contextul în care acesta a primit Globul de Aur. Colbert l-a întrebat pe Franco ce părere are despre iniţiativele împotriva abuzurilor sexuale #MeToo şi Time's Up.

"În primul rând, trebuie să spun că le sprijin. Am fost foarte entuziasmat de faptul că am câştigat (Globul de Aur, n.r.), dar să mă aflu în sală în seara aceea a fost un lucru incredibil. A fost ceva puternic. Sprijin schimbarea", a spus Franco.

Întrebat despre acuzaţiile care i s-au adus, Franco a declarat: "Au fost nişte lucruri pe Twitter, nu le-am citit, am auzit despre ele".

S-a referit apoi la un mesaj de pe aceeaşi platformă online, care a fost între timp şters, scris de Ally Sheedy, care a jucat într-un spectacol pe Broadway regizat de Franco în 2014. "Nu ştiu ce i-am făcut lui Ally Sheedy. Am petrecut doar momente frumoase cu ea. O respect. Nu ştiu de ce am supărat-o. A şters mesajul. Nu pot vorbi în numele ei", a spus acesta.

Franco a mai spus că este mândru de faptul că îşi asumă responsabilitatea pentru greşelile sale, dar că noile acuzaţii sunt false, ceea ce nu înseamnă că va încerca să facă ceva să le elimine, pentru că sprijină libertatea de exprimare.

"Nu pot trăi fără să îmi corectez greşelile. Dacă am făcut ceva greşit, voi corecta acest lucru. Trebuie să o fac. Nu ştiu ce altceva aş putea face. În ceea ce priveşte modul în care o facem, nu am nişte răspunsuri. Cred că cel mai important este să ascultăm. Sunt aici să ascult şi să învăţ şi să îmi schimb perspectiva unde este cazul. Vreau să o fac", a mai spus Franco.

Cotidianul american The New York Times a anulat, totuşi, un eveniment public la care urma să participe James Franco, după ce în presă au apărut informaţii despre acuzaţiile de abuz sexual.

Aceasta nu este prima dată când Franco este acuzat de comportament de prădător sexual. În 2014, o tânără care pe atunci avea 17 ani a dat publicităţii o presupusă convorbire de pe platforma Instagram în care părea că Franco încearcă să aranjeze o întâlnire amoroasă într-un hotel din New York.

James Franco a fost desemnat cel mai bun actor într-un film comedie/musical, pentru rolul din "The Disaster Artist" - un lungmetraj pe care l-a şi regizat -, la cea de-a 75-a ediţie a galei Globurilor de Aur, organizată duminică seară. Aceasta a fost a patra nominalizare a lui James Franco la Globurile de Aur, actorul având deja un astfel de trofeu în palmares, obţinut în 2002, pentru rolul din miniseria TV "James Dean". În vârstă de 39 de ani, Franco a mai interpretat rolul principal în filmul regizat de Danny Boyle "127 de ore/ 127 Hours", pentru care a fost nominalizat, în 2011, la premiile Oscar. Actorul american a putut fi văzut şi în "Mănâncă roagă-te iubeşte/ Eat Pray Love", "Milk - Preţul curajului", "Crazy Night", "Planeta Maimuţelor: Invazia", dar şi în rolul Harry Osbourne din trilogia "Omul Păianjen/ Spiderman".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici