Proces după ce un examen de admitere la facultate s-a încheiat cu 90 de secunde mai devreme

Zeci de tineri sud-coreeni au dat în judecată guvernul pentru că examenul de admitere la facultate s-a încheiat cu 90 de secunde mai devreme decât era programat. Ei cer câte 20 de milioane de woni (15.400 de dolari), costul unui an de studiu pentru a susţine din nou examenul.

1633 afișări
Imaginea articolului Proces după ce un examen de admitere la facultate s-a încheiat cu 90 de secunde mai devreme

Sursa foto: AP

Faimosul test de admitere la facultate din această ţară, cunoscut sub numele de Suneung, este un maraton de opt ore, cu probe succesive la mai multe materii. Suneung este unul dintre cele mai grele examene din lume, iar miza este foarte mare, relatează BBC.

În timpul examenului se iau o serie de măsuri pentru a-i ajuta pe studenţi să se concentreze, cum ar fi închiderea spaţiului aerian al ţării şi întârzierea deschiderii bursei.

Rezultatele examenului din acest an au fost publicate pe 8 decembrie.

Procesul a fost intentat de cel puţin 39 de elevi deoarece clopoţelul a sunat mai devreme la un centru de testare din Seul, în timpul orei de coreeană, prima materie a examenului.

Unii studenţi au protestat imediat, dar spun că supraveghetorii le-au luat retras totuşi lucrările. Profesorii au recunoscut greşeala înainte de începerea următoarei sesiuni şi le-au restituit lucrările timp de un minut şi jumătate, însă candidaţii nu au avut voie să modifice niciun răspuns existent.

Elevii au spus că au fost atât de supăraţi încât nu s-au putut concentra pe restul examenului, relatează agenţia de ştiri Yonhap. Unii ar fi renunţat şi s-au întors acasă.

Avocatul lor, Kim Woo-suk, a declarat presei locale că autorităţile nu şi-au cerut scuze.

Nu este prima dată când elevii intentează proces din cauza unui clopoţel care a sunat prea devreme. În aprilie, un tribunal din Seul a acordat 7 milioane de woni (5.250 de dolari) studenţilor care au susţinut că au fost dezavantajaţi la examenul Suneung 2021 deoarece clopoţelul a sunat cu aproximativ două minute mai devreme.

Iar preţul poate fi şi mai mare în alte ţări. În 2012, un bărbat din China a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că a sunat clopoţelul cu patru minute şi 48 de secunde mai devreme în timpul examenului naţional de admitere la facultate la o şcoală din provincia Hunan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici