Procesul Conrad Murray: alegerea juraţilor a început la Los Angeles

Alegerea juraţilor pentru procesul contra medicului Conrad Murray, ultimul medic al cântăreţului Michael Jackson, acuzat de omor prin imprudenţă, a început, joi, la Los Angeles.

94 afișări
Imaginea articolului Procesul Conrad Murray: alegerea juraţilor a început la Los Angeles

Procesul Conrad Murray: alegerea juraţilor a început la Los Angeles (Imagine: Mediafax Foto)

Aproximativ 300 de persoane au fost convocate pentru a participa la această selecţie.

După o primă etapă a acestui proces de selecţie - în cadrul căreia au fost excluse acele persoane care au putut să dovedească faptul că participarea la acest proces le aduce prejudicii financiare - candidaţii rămaşi vor primi un chestionar de 125 de întrebări tipărite pe 27 de pagini, conceput pentru a evalua capacitatea lor de a-l judeca pe medicul Conrad Murray de o manieră imparţială.

Începând din 4 mai, avocaţii celor două părţi implicate în proces vor putea interoga persoanele rămase. Procesul, care trebuia iniţial să înceapă în această săptămână, va debuta pe 9 mai şi va dura aproximativ şase săptămâni.

Conrad Murray este cercetat pentru omucidere involuntară pentru că i-a administrat "regelui muzicii pop" medicamentul propofol, un puternic anestezic folosit de regulă doar în spitale.

Medicul Conrad Murray a pledat nevinovat. El riscă, dacă va fi condamnat, o pedeapsă de până la patru ani de închisoare.

Potrivit acuzării, Conrad Murray şi-a abandonat pacientul după ce i-a administrat doza de propofol, iar îngrijirile medicale pe care le-a acordat starului american au fost "foarte departe de standardele admise".

Martorii chemaţi la bară în timpul audierilor preliminare au alcătuit un portret deloc măgulitor la adresa medicului, făcându-l să pară neglijent, incompetent şi expert în arta disimulării.

Conrad Murray a recunoscut că i-a administrat propofol cântăreţului Michael Jackson în ziua în care acesta a murit, însă a făcut acest lucru la cererea expresă a starului.

Avocaţii lui Murray au declarat că procuratura americană nu a reuşit, în opinia lor, să dovedească faptul că medicul american a cauzat moartea starului. Ei consideră că starea proastă de sănătate pe care o avea Michael Jackson a contribuit la decesul acestuia.

Judecătorul Michael Pastor de la Curtea Superioară din Los Angeles a autorizat prezenţa camerelor de filmat în sala de judecată, cu condiţia ca acestea să nu deranjeze desfăşurarea procesului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici