Procesul de divorţ al cuplului Columbeanu, luni la Judecătoria Buftea

Procesul de divorţ între fotomodelul Monica Columbeanu (23 de ani) şi omul de afaceri Irinel Columbeanu (52 de ani) începe luni la Judecătoria Buftea, între timp fiica cuplului a fost dată în custodie tatălui până la o decizie a instanţei privind desfacerea căsătoriei soţilor.

166 afișări
Imaginea articolului Procesul de divorţ al cuplului Columbeanu, luni la Judecătoria Buftea

Procesul de divorţ al cuplului Columbeanu, luni la Judecătoria Buftea (Imagine: Lucian Iliescu/Mediafax Foto)

Cererea de divorţ a fost introdusă de Monica Columbeanu, demersul ei fiind comentat pe larg de presă, mai ales că ea a solicitat separat, prin Ordonanţă preşedinţială, încredinţarea fiicei sale, cerere respinsă de Judecătoria Buftea.

Contestaţia Monicăi Columbeanu faţă de încredinţarea fiicei sale soţului, până la desfacerea căsătoriei, se judecă, tot luni, la Tribunalul Capitalei.

Judecătorul care a dispus ca Irina Columbeanu (5 ani) să rămână temporar în grija tatălui ei afirmă, în motivarea deciziei, că între niciunul dintre cei doi părinţi şi copil nu există o legătură "foarte puternică", însă condiţiile oferite de tată sunt "preferabile".

"Instanţa apreciază că reclamanta pârâtă nu face dovada unor condiţii de locuit adecvate, stabile şi similare cu cele anterioare în care a crescut minora, după cum nu face dovada nici a existenţei unei legături foarte puternice între mamă şi copil. Chiar dacă această din urmă observaţie este pe deplin aplicabilă şi în cazul pârâtului reclamant, instanţa remarcă, totuşi, faptul că probatoriul sumar îngăduit în această procedură permite a trage concluzia că pârâtul reclamant beneficiază de condiţii preferabile, care pot crea minorei un mediu optim pentru dezvoltare", se arată în motivarea deciziei Judecătoriei Buftea, care a stabilit ca Irinel Columbeanu să primească deocamdată custodia copilului, până la soluţionarea definitivă a divorţului.

Instanţa a avut în vedere, în luarea deciziei, faptul că, pe de-o parte, Monica Columbeanu a susţinut, în faţa instanţei, că locuieşte într-un apartament în centrul Capitalei, care i-a fost donat de Irinel Columbeanu în timpul căsniciei. Donaţiile între soţi în timpul căsniciei sunt revocabile, iar Irinel Columbeanu a şi anulat-o, astfel că soţia sa a părăsit casa.

Irinel Columbeanu a depus la instanţă o copie după un "card de identificare" emis de autorităţile din statul american California, conform căruia Monica ar avea un domiciliu stabil în Los Angeles până cel puţin în august 2011.

Totodată, un raport de evaluare psihologică - depus de omul de afaceri - notează că Irina Columbeanu nu mai vrea să ajungă în America, ea rugându-se "lui Moş Crăciun" să o ajute să nu se mai întoarcă niciodată la colegii de la grădiniţa de peste ocean.

Având în vedere faptul că fiica celor doi are o problemă la gândul că ar reveni în California, pe de-o parte, şi situaţia locativă ambiguă a mamei ei, pe de altă parte, instanţa a decis să-i acorde temporar lui Irinel Columbeanu custodia copilului. "Instanţa observă, pe baza actelor depuse în acest stadiu, fără a analiza în fond această chestiune litigioasă, că pârâtul reclamant face dovada cel puţin a aparenţei unui domiciliu stabil, pe când reclamanta pârâtă nu produce astfel de dovezi: dimpotrivă, actele depuse par a contura o situaţie de relativ provizorat", notează instanţă.

Recursul la decizia Judecătoriei Buftea se judecă, tot luni, la Tribunalul Bucureşti.

Omul de afaceri Irinel Columbeanu şi modelul Monica Gabor s-au căsătorit în 2006, la aproximativ cinci luni după ce s-au cunoscut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici