Procesul Jackson: Juriul va putea vedea fotografii de la autopsia starului

Procuratura din Los Angeles va putea arăta juriului în timpul procesului în care Conrad Murray este judecat pentru uciderea involuntară a lui Michael Jackson fotografii de la autopsia starului şi clipuri cu acesta, pentru a demonstra că muzicianul era într-o bună formă fizică la momentul decesului.

72 afișări
Imaginea articolului Procesul Jackson: Juriul va putea vedea fotografii de la autopsia starului

Procesul Jackson: Juriul va putea vedea fotografii de la autopsia starului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anunţul a fost făcut de autorităţile americane joi, potrivit AFP.

Procesul lui Conrad Murray, ultimul medic al starului pop, trebuie să înceapă pe 9 mai, iar judecătorul Michael Pastor a stabilit joi dovezile acuzării şi ale apărării care vor putea fi arătate în timpul audierilor.

Printre acestea se numără fotografiile realizate în timpul autopsiei şi clipuri filmate în timpul celor două zile de dinaintea decesului, survenit pe 25 iunie 2009, la repetiţiile pe care Michael Jackson le făcea pentru seria de concerte londoneze "This is it".

Avocaţii lui Murray, acuzat de ucidere involuntară a starului, se opuneau difuzăriii fotografiilor, pe care le consideră "explicite, oribile şi grav prejudiciabile". Într-o cerere adresată judecătorului, ei au spus că "prezentarea acestor fotografii în faţa juraţilor ar compromite dreptul medicului Murray la un proces echitabil, din cauza riscului semnificativ, pentru juriu, de a da o decizie care nu va fi în funcţie de probele prezentate, ci pe o bază emoţională, care nu are nimic de-a face cu procedura judiciară". În opinia lor, experţii chemaţi la bară puteau să descrie foarte bine acea autopsie, fără a mai fi nevoie şi de prezentarea fotografiilor.

De cealaltă parte, acuzarea consideră că aceste fotografii, din contră, arată că Michael Jackson era într-o formă fizică bună.

Judecătorul a mai stabilit că în timpul procesului nu vor putea fi făcute declaraţii despre alte dosare în curs în care sunt implicaţi Michael Jackson, moştenitorii starului sau doctorul Murray, considerând că acestea ar putea transforma procesul într-o "analiză deplasată a problemelor financiare".

Michael Jackson a decedat pe 25 iunie 2009 la vârsta de 50 de ani, într-o reşedinţă închiriată în Los Angeles, din cauza unei supradoze de propofol, un anestezic puternic pe care artistul îl folosea ca pe un somnifer.

Avocaţii apărării au precizat în documentele lor că intenţionează să dezvolte în timpul procesului teza sinuciderii cântăreţului, care, în opinia lor, şi-a pus capăt zilelor din cauza uriaşelor datorii pe care le acumulase.

Însă, potrivit acuzării, Conrad Murray şi-a abandonat pacientul după ce i-a administrat doza de propofol, iar îngrijirile medicale pe care le-a acordat starului american au fost "foarte departe de standardele admise".

Martorii chemaţi la bară în timpul audierilor preliminare au alcătuit un portret deloc măgulitor la adresa medicului, făcându-l să pară neglijent, incompetent şi expert în arta disimulării.

Conrad Murray a recunoscut că i-a administrat propofol cântăreţului Michael Jackson în ziua în care acesta a murit, însă a făcut acest lucru la cererea expresă a starului.

Medicul Conrad Murray a pledat nevinovat. El riscă, dacă va fi condamnat, o pedeapsă de până la patru ani de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici