Produsul la care restaurantele Mc Donald's sunt somate să renunţe imediat: Pot infecta oamenii

Membrii Centrului Interfaith pentru Responsabilitatea Corporatistă (ICGR) cer companiilor americane de alimentaţie McDonald’s Corp, Denny’s Corp şi Sanderson Farms Inc să nu mai cumpere sau să producă carne crescută cu antibiotice, relatează Reuters.

967 afişări
Imaginea articolului Produsul la care restaurantele Mc Donald's sunt somate să renunţe imediat: Pot infecta oamenii

Produsul la care restaurantele Mc Donald's sunt somate să renunţe imediat: Pot infecta oamenii

„Membri ICGR au depus rezoluţii ale acţionarilor la fiecare dintre companii”, a spus ICGR într-o delcaraţie emisă.

Dacă aceste rezoluţii nu sunt contestate cu success de către companii, vor veni la vot la următoarele întâlniri ale societăţilor.

Membri ICGR au avut success în trecut în a convinge majoritatea producătorilor americani de pui să renunţe la utilizarea unor antibiotice, importante diun punct de vedere medical, pentru creşterea puilor, scrie Ziarul Financiar.

Oamenii de ştiinţă şi experţii în domeniul sănătăţii publice au avertizat de mai mulţi ani că utilizarea regulată a antibioticelor pentru a promova creşterea şi prevenirea bolilor la animalele de fermă sănătoase contribuie la dezvoltarea şi răspândirea unor supravieţuitori rezistenţi la acestea şi pot infecta oamenii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat, la începutul acestui an, ca producătorii de carne să pună capăt acestor practici.

Lanţul de produse alimentare McDonald’s USA, a trecut în 2016 la achiziţionarea  cărnii de pui crescută fără antibiotice. Cea mai recentă rezoluţie a acţionarilor, sponsorizată de Congregaţia Surorilor Benedictine din Boerne, Texas, solicită companiei MCDonald’s Corp (MCD.N) să adopte o politică de aprovizionare similară şi pentru carnea de vită şi carnea de porc.

Adoptarea acestei politici ar muta compania McDonald’s mai aproape de rivalii săi Chipotle Mexican Grill Inc (CMG.N) şi Panera Bread Co, care servesc carne de porc, pui şi vită care provine de la animale crescute fără antibiotice.

„Surorile Benedictine doresc ca lanţul de restaurant Dennys (DENN.O) să facă un angajament de pornire pentru reducerea de astfel de medicamente în aprovizionarea cu pui”, a declarat Nadira Narine, director senior la ICGR.

McDonald’s şi Denny’s nu au răspuns imediat la cereri.

Membri ICGR presează Sanderson Farms (SAFM.O) să îţi schimbe poziţia faţă de aceste antibiotic. Sanderson este singurul mare producător de pui din SUA care nu s-a angajat să reducă consumul de antibiotic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici