Proiectul "mingea roşie": Povestea sculpturii care a călătorit în întreaga lume, timp de 11 ani - VIDEO

Proiectul "mingea roşie" a devenit cunoscut în întreaga lume după ce un artist a decis să călătorească alături de o minge uriaşă prin oraşele globului.

14470 afișări
Imaginea articolului Proiectul "mingea roşie": Povestea sculpturii care a călătorit în întreaga lume, timp de 11 ani - VIDEO

Proiectul "mingea roşie": Povestea sculpturii care a călătorit în întreaga lume, timp de 11 ani

În 2001, artistul Kurt Perschke a fost mandatat să creeze o sculptură, iar rezultatul a fost o minge gigant, de peste 100 de kilograme, scrie dailymail.co.uk.

Ideea operei de artă uriaşe i-a venit într-o noapte, când a desenat o minge roşie sub un pod din Saint Louis, pentru a se amuza. Mingea uriaşă care a rezultat a devenit o sculptură care a călătorit în întreaga lume, devenind cea mai cunoscută realizare a artistului.

Timp de 11 ani, "mingea roşie" a călătorit în Autralia, Spania, Italia, Coreea, şi numeroase oraşe din Statele Unite, fiind de fiecare dată umflată la locul în care a fost expusă.

Kurt Perschke a explicat motivele pentru care crede că opera sa are atât de mult succes:

"Eşti atras de acest lucru mare şi minunat. Dacă cineva trece pe lângă ea, este uimit chiar dacă nu ştie că este artă. Unii oameni vor să se apropie, să de joace cu ea, să sară pe ea", spune artistul.

"Oamenii se gândesc unde va merge mingea, se gândesc la locurile în care a fost deja. Fiecare oraş are o poveste şi cred că oamenii se regăsesc în acest lucru", spune sculptorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici